Sport

2017.06.15. 17:19

A jövő reménységei érkeznek Debrecenbe

Debrecen - Balog Gábor szerint a cívisváros komoly tapasztalattal rendelkezik a fontos versenyek szervezésében.

Debrecen - Balog Gábor szerint a cívisváros komoly tapasztalattal rendelkezik a fontos versenyek szervezésében.

– Harmincadik évfordulójához érkezett a Diákolimpia, a szép jubileumot pedig méltóképpen óhajtjuk megünnepelni – jelentette ki Balog Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke a szerdai sajtótájékoztatón, amit annak apropóján tartottak, hogy az idei megmérettetésnek Debrecen ad otthont június 21. és 24. között. – A település már több komoly világeseményen jelesre vizsgázott házigazdaként, ezért is esett a választásunk a cívisvárosra. Szeretnék köszönetet mondani az önkormányzatnak, mely nem csupán erkölcsi, hanem anyagi támogatást is nyújt. A viadalon hat sportágban (atlétika, úszás, labdarúgás, kézilabda, röplabda, kosárlabda - a szerk.) ezerötszáz sportoló küzd meg egymással. Fontos megjegyezni, hogy a dobogósok tíz pluszpontot kapnak a felvételi során. A zárónapon színes kulturális programokkal várunk minden érdeklődőt – mutatott rá az egykori öttusázó, aki hozzátette, a verseny himnuszát lecserélték, az új alkotást fiatal zenészek komponálták.

Ideális állapotok

– Debrecen egy ízig-vérig sportváros. Szerencsére adottak az infrastrukturális körülmények, így a tömegsport bázisa meglehetősen széles alapokon nyugszik. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy mi rendezhetjük meg a Diákolimpiát. Az egyetemnek is hálával tartozunk, mivel szállást biztosít az indulók számára. Feltett szándékunk, hogy a sportolók és a kísérőik remekül érezzék magukat, illetve felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak – fogalmazott Dr. Papp László. A polgármester elárulta, hat helyi csapat sikeréért szoríthatunk a jövő héten.

Az eseményre Dombi Tibort is ellátogatott. A Loki korábbi klasszisa elmondta, számára nem adatott meg a diákolimpiai részvétel, de a sors kárpótolta, mivel 1996-ban az atlantai ötkarikás játékokon pályára léphetett. A tehetségeknek azt tanácsolta, hogy bármilyen sportágat is űznek, azt szívvel-lélekkel tegyék. Dombi jelenleg a DVSC U19-es együttesének másodedzője. Kijelentette, a srácokra nem panaszkodhat, mivel remek mentalitással rendelkeznek. A „Bombázó” aktív pályafutása során nem gondolta volna, hogy tréner lesz belőle, de manapság egyre jobban tetszik neki a „hivatása”.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!