Sport

2017.05.04. 14:15

Úgy tűnik, nem Balmazújváros lesz a Kisvárda ideiglenes otthona

Balmazújváros, Kisvárda - Az információk hiányában nem tudtak megalapozott döntést hozni.

Balmazújváros, Kisvárda - Az információk hiányában nem tudtak megalapozott döntést hozni.

Balmazújvároshoz fordult segítségért az NB II-ben szereplő Várda Labdarúgó Kft.: a feljutásért küzdő szabolcsi egylet stadionja ugyanis jelenleg nem felel meg az NB I-es elvárásoknak, új otthonuk pedig várhatóan csak az év végére készül el, így az újvárosi létesítményt szerették volna használni.

Major Attila, a Várda Labdarúgó Kft. ügyvezetője e-mailben kereste meg az újvárosi klubot, levelében azonban a kérésen kívül semmilyen konkrétum nem volt.

Az idő szorítása miatt (a licenc beadásának utolsó határideje a napokban lejár), az újvárosi önkormányzat képviselő-testülete szerdán soron kívül ült össze. – Az e-mailen kívül konkrét, személyes megkeresés nem történt az irányunkba. Így nem tudunk konkrétumokat, például azt sem, hány mérkőzésre szeretnék igénybe venni a stadionunkat, illetve a bérleti díj esetleges összegéről sem tájékoztattak. Az információk hiányában a képviselő-testület nem tudott megalapozott döntést hozni – mondta el a Napló megkeresésére Balmazújváros polgármestere, dr. Veres Margit, aki azonban hozzátette, nem zárkóznak el attól, hogy esetleg a későbbiekben leüljenek tárgyalni a Kisvárdával.

Öt fordulóval az NB II-es pontvadászat vége előtt egyébként a Kisvárda 62 ponttal a tabella második helyén áll, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő pedig 60 egységgel a harmadik. Korábban mindkét feljutásra hajtó együttes beadta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottságához a 2017/18-as idényre szóló NB I-es licenckérelmét, melyet az Újváros megkapott, de az MLSZ hiánypótlásra kötelezte Révész Attila szakmai igazgató csapatát. A Várda egyébként korábban több együttest is megkeresett az ügyben, úgy mint a DVSC-t és a Mezőkövesdet, de eddig nem sikerült megoldást találnia.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!