Sport

2017.05.13. 08:30

Oroszlányi győzelmével döntőben a DEAC

Debrecen - Két év után újra bajnoki döntőt játszhat a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályban, miután idegenben is legyőzte az OSE Lions csapatát.

Debrecen - Két év után újra bajnoki döntőt játszhat a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályban, miután idegenben is legyőzte az OSE Lions csapatát.

Berényi Sándor együttese az első találkozóhoz hasonlóan a második félidőig magabiztos előnyt épített ki, de az oroszlányiak ismét nagyot küzdve visszajöttek a mérkőzésbe. A végjátékban a hajdúságiak maradtak higgadtabbak, 16 pontos győzelmükkel pedig már csak egy lépésnyire kerültek a hőn áhított feljutáshoz.

Óriási hangulatban kezdődött a találkozó, mindkét fél kezében nagyon dadogott a labda. A harmadik percben még mindig csak 2-0-t mutatott az eredményjelző, ám Jahmal Jones ébresztőt fújt társainak. A hátvéd ziccere után sebességet váltott a DEAC, és hiába kért időt a hazai szakmai stáb, a negyed derekára már 14 egységnyi volt közte. Az elsősorban Farkas Attila dobásaira építő hajdúságiak védekezése szinte tökéletes volt, így megnyugtató előnnyel várhatták a folytatást.

A rövidszünet után állandósult a tíz pont körüli különbség, mindkét együttes igyekezett gyors játékot játszani. Az OSE betörésekből, a cívisvárosiak pedig gyorsindításokkal és hárompontosokkal operáltak. Az első találkozón nagyszerűen játszó Darion Rackley ezúttal árnyéka volt önmagának, a DEAC szemmel láthatólag nagyon felkészült belőle. A játékrész zárása Molnár Andráséknak sikerült jobban, így 13 pontos fórral mehettek a nagyszünetre.

A fordulás után Berényi Sándor tanítványai újra átrohantak az oroszlányiakon, Molnár közelijével már 17 volt közte (31-48). Az elképesztő hangulatot teremtő szurkolóiktól hajtott hazaiak azonban nem adták fel, s pillanatok alatt visszajöttek a mérkőzésbe. Zsíros Péter és Burai Róbert hárompontosaival szempillantás alatt egyszámjegyűre olvadt a differencia, sőt utóbbi kettesével már csak három volt közte (47-50). Jahmal Jones lépett ekkor elő vezérré, és rendkívül fontos kosaraival növelte a távolságot.

Az utolsó felvonásra mindent egy lapra feltéve igyekeztek felzárkózni a vendéglátók, de a DEAC-ból mindig volt valaki, aki lendíteni tudott a csapat szekerén. Az utolsó percekre már nem tudott látótávolságon belülre kerülni az OSE, így végül megérdemelt 16 pontos debreceni siker született. A párharcot így 2-0 arányban a hajdúságiak nyerték, így két év után ismét bajnoki döntőt játszhat a feljutásért. Az ellenfél kiléte akár holnap is kiderülhet, a Miskolc-Veszprém párharc állása 1-0 a borsodiak javára.


Tények

OSE Lions – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 65-81 (9-21, 18-19, 20-13, 18-28)

DEAC: Jones 21, Velkey 16/6, Molnár 12/3, Farkas 15/6, Szabó 6 cserék: Varga 5/3, Lajsz 4, Kósa -, Erdei -, Opre 2.

edzők: Berényi Sándor, Kádár Tamás, Ráthonyi Tamás

Berényi Sándor: Fantasztikus környezetben játszhattunk, remek hangulatban, jó hogy a másodosztályban ilyen rangadók vannak. Véleményem szerint mindkét csapat megérdemelné az első osztályt. Igazi playoff meccs volt rengeteg hibával, nem játszottunk igazán jól, sok volt az eladott labdánk, és nem tudtuk uralni a festéket úgy, mint a hazai meccsen. A győzelmünk annak köszönhető, hogy mindig volt valaki aki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, átlendítve ezzel a holtponton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!