Sport

2017.05.10. 19:45

"Jobb az Újváros a közvetlen riválisainál"

Balmazújváros - Pajkos János bízik benne, hogy kifizetődik a szakmai stáb munkája és ősztől az NB I-ben szerepelhet a Balmaz.

Balmazújváros - Pajkos János bízik benne, hogy kifizetődik a szakmai stáb munkája és ősztől az NB I-ben szerepelhet a Balmaz.

Négy fordulóval a bajnokság zárása előtt a második, vagyis feljutást érő helyen áll a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese a Merkantil Bank Liga NB II-ben. Az újvárosiak 63 ponttal sorakoznak a már szinte biztosan feljutó Puskás Akadémia mögött, míg az őket üldöző Kisvárdának és a Soroksárnak 62, illetve hatvan egységet sikerült eddig begyűjtenie. Azt lehet tehát mondani, hogy Feczkó Tamás vezette Balmazújvárosnak jó esélye van arra, hogy ősztől az első osztályban folytassa szereplését, ráadásul a klub kért és kapott is NB I-es licencet, azaz anyagi akadálya nem lenne a legmagasabb szinten való szereplésnek.

Reális esély

A Hajdú-bihari Napló kíváncsi volt rá, hogyan látja egy helyi szakember a Balmaz esélyeit, ezért Pajkos Jánosnál érdeklődött efelől, aki korábban volt az egyesület szakmai igazgatója, de vezetőedzőként ült a Loki, a DVTK, a Békéscsaba és a Győri ETO kispadján is. A szakember szerint reális esélyük van a narancssárga-feketéknek a második hely megtartására.

Az a véleményem, simán benne van a csapatban, hogy a feljutást érő helyen végezzen, ugyanis jobb csapatnak tartom az Újvárost a Kisvárdánál és a Soroksárnál is - kezdte a tréner. - Ne feledjük, az egész szezonbeli teljesítményének köszönhetően áll a második helyen a társaság, vagyis valójában nincs mit magyarázni ezen. Nagyon jól együtt van most a gárda, remekül tudnak egymásért küzdeni a srácok, azaz jó esélyük van az NB I-re. Persze, a bajnokság végefelé olykor a külső körülmények is közre játszhatnak abban, ki folytathatja majd az NB I-ben..." - Pajkos János

A közvélemény egy jelentős része amondó, hogy, nagyon nagy szerepe van Feczkó Tamás vezetőedzőnek abban, hogy ezzel a kerettel ott áll a Balmazújváros, ahol. - Mindig az eredmények minősítik az edző munkáját, már pedig a második pozíció a trénert igazolja. Feczkó Tamás és stábja remek munkát végez és nagyon sokat dolgozik azért, hogy ilyen eredményekkel büszkélkedhessenek, de igaz ez a játékosokra is. Mindenképpen elismerés jár nekik ezért - folytatta Pajkos János, akinél arra is rákérdeztünk, vajon elég erős lenne-e a jelenlegi keret az első osztályú tagság megtartására.

Erősíteniük kellene

- Biztos vagyok benne, hogy nem, mindenképpen erősíteni kell, mert az első és a második vonal között azért nagy a minőségbeli különbség. Emellett úgy vélem, hogy a fejlődés útja a folyamatos változás, tehát szükség van a vérfrissítésre. Az újak érkezése mindig új impulzust ad a már ott lévő labdarúgóknak, ha meghatározó futballisták érkeznek, az pedig csak javít a csapat játékerején. Balmazújvárosban mindig is igény volt a jó futballra, nem kérdés, hogy a nézők most is azt szeretnék, ha az NB I-ben kötne ki a gárda. Ráadásul ezáltal a város is komoly reklámot kapna, még jobb lehetne a megítélése a településnek, már csak ezért is nagyon bízom benne, hogy sikerül a feljutás a fiúknak.

HBN


A Balmaz programja

A második helyen álló újvárosiakra még négy igen nehéz meccs vár a szezonban, a közvetlen riválisokkal is összecsapnak még:

  • Soroksár (i)
  • Szolnok (o)
  • Puskás Akadémia (i)
  • Kisvárda (o)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!