Sport

2017.05.09. 07:46

Férfi futsal NB II: újra az élen a DEAC!

Debrecen - A DEAC hétfőn legyőzte a Kazincbarcikát, így a fordulóban ismét vereséget szenvedő Csengert visszaelőzte a táblázaton. Az utolsó körben, Csengeren ezzel együtt is pontot kell szerezni, hogy ott is maradjon Elek Gergő csapata.

Debrecen - A DEAC hétfőn legyőzte a Kazincbarcikát, így a fordulóban ismét vereséget szenvedő Csengert visszaelőzte a táblázaton. Az utolsó körben, Csengeren ezzel együtt is pontot kell szerezni, hogy ott is maradjon Elek Gergő csapata.

A Csenger már pénteken lejátszotta a maga meccsét, amelyen elsőre hihetetlen vereségbe szaladt bele Gödöllőn (11-1 hazaiaknak). A szabolcsiak egyedül azt sajnálhatják, hogy így nekik már nem elég az iksz majd a jövő héten, míg a DEAC-nak az egy pont is elég lenne.

A hétfői meccsen a Kazincbarcika ellen az első percektől agilisan játszott a DEAC, és bár keményen futsalozott a vendég együttes, többnyire a mieink akarata érvényesült. A neves játékosok közül Bodnár és Fekete nem, Komlósi azonban (sőt Lippai is) ott volt a Barcika keretében - sőt, Komlósi végig irányította csapatát, korábban, a nagypályán megszokott játékstílusát hozva.

A meccset azért összességében domináló DEAC a 4. és az 5. percben megrázta magát, így Pallai egy szép összjáték után, majd Varga is betalált egy gyors akció végén (2-0). Az alaphang megvolt, ráadásul nem érdemtelenül vezetett kettővel a hazai csapat.

A debreceni kapusnak is voltak szép védései, és nem tűnt úgy, hogy komolyabb gondjaik lesznek, a látogatók ugyanis mentek előre becsülettel, de kicsit monoton volt a játékuk, így a nagyon harapós DEAC keményen megálljt parancsolt nekik, sokszor már a saját térfelükön.

Fotó: Derencsényi István

A harmadikat Vékei jegyezte, a Barcika ellen azonban ez sem jelentett sokat, csak azt, hogy kedvező helyzetbe kerültünk a félidő derekára (3-0).

A vendégek rendezve soraikat egyre többször veszélyeztettek, ám jól állt a lábán a DEAC, ráadásul több sorunk is jól teljesített: csapatként kihúzva az inkább az egyéni képességekre támaszkodó Ördögök méregfogát.

Egyre inkább feljött a Barcika, míg a DEAC egy-két helyzetet elpuskázott, így várható volt, hogy előbb-utóbb szépítenek a látogatók. A bekapott gól azonban nem vetette vissza a hazaiakat (3-1).

A szünet után a helyzetek kihagyásában jeleskedett elsősorban mindkét együttes, a keménykedések pedig egyre gyakoribbak lettek. A hajrába lépve a Kazincbarcika talált be egy kapunk előtti kavarodásból szerencsésen kijőve (3-2).

Egy picit felmelegedett az a bizonyos pite, hiszen az utolsó 3 percben nem volt szabad gólt kapni, ám a DEAC a támadások lehetőségét sem adta fel.

A kapusát lehozó Barcika emberfölényben próbálkozott többször is, hátul pedig Komlósi biztosított. Az egyik előreívelt labdánk aztán egy tudatos mozdulat után a vendégek kapuja felé csusszant, a mögötte helyezkedő Komlósi pedig szépen védte azt. Kézzel. Azt meg nem szabad. Őt kiállították, a büntetőt pedig Bagi Tamás a kapusba rúgta. Ám olyan erővel, és a debrecenieknek szerencsésen, hogy a borsodiak kapusáról magasra pattant a játékszer, majd mögötte esett le. Igen ám, de a hálóőr nem látta, merre jár a labda (csak forgolódott), így Bagi beiszkolt a gólvonalhoz, és az aláhulló labdát betessékelte az üres kapuba (4-2).

A találkozó eldőlt, a hátralévő jó egy percben már nem változott semmi.

A Csenger vereségét követően a DEAC vezeti a tabellát, immár 1 ponttal a legnagyobb rivális előtt.

Május 15-én, 19.00 órakor Csengeren harcolhatja ki a DEAC az NB II csoportgyőzelmét, siker vagy döntetlen egyaránt megfelel.

- Koppányi Szabolcs -


Férfi futsal NB2 felsőházi rájátszás, utolsó előtti forduló

2017. május 8. Debrecen

DEAC - Kazincbarcikai Ördögök 4-2 (3-1)

Elek Gergő edző: - Most az első félidő sikerült jobban, meg is volt az eredménye, simán vezettünk. A második félidőben sokkal több és súlyosabb taktikai hibát vétettünk, de így sem érzem, hogy veszélyben forgott volna a győzelmünk! Készülünk a bajnoki döntőre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!