Sport

2017.05.12. 12:28

DVSE: nem véletlen elégedett tanítványaival Szabó

Debrecen, Szabadka - Szabadkán hódították el a bajnoki címet az ifjú pólós reménységek.

Debrecen, Szabadka - Szabadkán hódították el a bajnoki címet az ifjú pólós reménységek.

A szerbiai Szabadka adott otthont a Vidék Gyermek IV. Bajnokság ötödik, és egyben utolsó körének. A DVSE 2005/06-os reménységei matematikailag már bajnokként érkeztek a záró forduló helyszínére, ahol négyből négy győzelemmel bebiztosították az aranyérmet: 54 egységgel a pontvadászat élén zártak, megelőzve a második Sp. Prozivka (33 pont), és a harmadik Szegedi Vizipóló Suli csapatát (30 pont). A legtöbb gólt a hajdúsági fiatalok szerezték (246), a gólkirály 113 találattal pedig a debreceni Fedác Dominic lett.

– Húsz mérkőzés, tizen­nyolc győzelem, több mint tizenkettes lőtt-, és kevesebb, mint ötös kapott gólátlag meccsenként, illetve huszonegy pontos előny a második helyezett Szabadkával szemben. Azt hiszem, ezek mind jól mutatják, hogy idén egyértelműen kimagaslott a Debrecen a Gyermek 2005-ös Bajnokság zöld csoportjából. Ezen felül szerintem a mi csapatunkat erősítette a zöld kompánia két legjobb játékosa is: Fedác Dominic a góllövőlistán és ponttáblázatban egyaránt az élen zárt, de Pataki Ábel egész éves védőmunkája is megsüvegelendő. Kettőjük teljesítménye kiemelkedett, de mellettük a csapat többi tagja is hozzátette a magáét és kivette a részét a sikerből, még a két évvel fiatalabb, 2007-es reménységek is, akik hasznos játékkal járultak hozzá a bajnoki címhez. Összességében tehát elégedett vagyok, és gratulálok a gárdának az egész éves elvégzett munkához, hozzáálláshoz és teljesítményhez, nem utolsó sorban pedig a megérdemelten elhódított bajnoki címhez – fogalmazott büszkén a fiatalok edzője, Szabó Bence.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!