Sport

2017.05.23. 20:04

DVSC: tudják, hogy csak egy meccs az élet

Debrecen - A DVSC az utóbbi évek legfontosabb mérkőzését játssza le szombaton este a Diósgyőr ellen.

Debrecen - A DVSC az utóbbi évek legfontosabb mérkőzését játssza le szombaton este a Diósgyőr ellen.

Mint arról egy nappal korábban beszámoltunk, a Loki vezetőedzői posztján váltás történt, a portugál Leonel Pontes helyét Herczeg András vette át, egyelőre csupán egyetlen mérkőzés erejéig. Az a meccs pedig szombaton 19 órakor kezdődik, a mezőkövesdi stadionban a Diósgyőr lesz a Loki ellenfele, a tét pedig nem kisebb, mint az NB I-es tagság megőrzése. Ha a Debrecen nem kap ki, biztosan bent marad, ellenkező esetben már a Paks-MTK összecsapás eredményét is figyelniük kell a piros-fehéreknek, nehogy a fővárosiak nyerjenek.

Oldanák a görcsöt

Ennek megfelelően komor, de elszánt tekinteteket lehetett látni kedden délután a hajdúsági gárda pallagi edzése előtt. Herczeg András viszont mosolygósan, de láthatóan azért feszülten járt-kelt a futballistái között, miközben arról beszélt, nagyon fontos, mennyire lesznek erősek mentálisan a hétvégén, de tulajdonképpen ugyanerről beszélt Bücs Zsolt, Herczeg egyik pályaedzője is.

Fotó: Derencsényi István

- Őszintén szólva engem kicsit meglepett, hogy váltás történt a kispadon egy fordulóval a zárás előtt - fogalmazott Osváth Attila, a Loki jobbhátvédje. - De ez megtörtént, ezt a hetet meg kell nyomnunk, mindenképpen bent kell maradni az első osztályban, csak ez lebeg a szemünk előtt célként. Eddig egy tréningünk volt az új szakmai stábbal, természetesen más jellegű gyakorlatokat hajtottunk végre, mint Pontessel. A hangulat is javult a csapatnál, az edzők megtesznek mindent, hogy oldják bennünk a görcsöt. Nagyon fontos, hogy mentálisan rendben legyünk a sorsdöntő mérkőzésre, egyértelműen ezen fáradozik mindenki a klubnál. Egy hét alatt nem lehet csodát tenni, most fejben kell rendbe tenni a társaságot. Muszáj bent maradnia a Lokinak az NB I-ben! - nyilatkozta Osváth Attila.

Amikor a fiúk kivonultak Györky Gábor másodedzővel bemelegíteni, már nem csak az újságírók és fotósok figyelték árgus szemekkel a mozdulatokat, hanem Szima Gábor klubelnök is, Róka Géza cégvezető társaságában. Abban mindenki egyet értett a pallagi edzőcentrumban, hogy immáron egy meccs az élet, a szombati keleti rangadó sikeres megvívása mindent felülír jelenleg. Aztán pedig kezdődhet a csapat újjáépítése, hogy még egy ilyen keserves szezon ne következzen a DVSC életében, mint a mostani.

HBN


Herczeg András elmondta, számára nem volt kérdés, hogy megpróbál-e segíteni a DVSC-n.

 

 

A Diósgyőri VTK ellen már a korábbi klubmenedzser irányítja a Lokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!