Sport

2017.05.29. 17:38

Belerondított a bajnok ünneplésébe a Balmazújváros

Balmazújváros - Bakos Bence szerint igazi csapatmunkával tudták felülmúlni a felcsútiakat.

Balmazújváros - Bakos Bence szerint igazi csapatmunkával tudták felülmúlni a felcsútiakat.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a már biztos bajnok Puskás Akadémia otthonába látogatott a Merkantil Bank NB II. 37. fordulójában. Prosser Dániel góljával már a tizedik percben vezetést szerzett a felcsúti együttes a vasárnapi csúcsrangadón. A szünet után nem kellett sokat várni Kovács Ádám egalizáló találatára, majd a 81. minutumban Vajda Sándor löketére nem volt ellenszere a házigazda kapusának, Hegedüs Lajosnak. Hatalmas bravúrnak nevezhető a hajdúságiak győzelme, ugyanis ezt megelőzően a Pancho Aréna bevehetetlen erődnek számított az oda látogató klubok számára ebben a szezonban. Feczkó Tamás alakulata a 2–1-es sikernek köszönhetően a második helyről várhatja a bajnokság utolsó játéknapját.

Higgadtak maradtak

Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, de a három pont reményében utaztunk el riválisunkhoz."

– nyitotta a beszélgetést Bakos Bence. – Alaposan felkészültünk a Felcsút játékából, így nem tudtak semmivel meglepni bennünket. Az első félidőben sajnos hátrányba kerültünk, a meccs ezen periódusában a hazaiak jól járatták a labdát. A szünetben nyugodtság jellemezte az öltözőt, az edző is hangsúlyozta, hogy adódnak majd lehetőségek előttünk. A második játékrészben kicsit feljebb toltuk a védekezésünket. Szerencsére hamar sikerült egyenlítenünk, amiből nagy önbizalmat tudtunk meríteni, ezt követően Vajda Sándor szép csele és remek lövése után fordítottunk. A Puskás Akadémia számára ugyan nem volt tétje ennek a találkozónak, de a játékosok nem vették félvállról az összecsapást. Felszabadultan, teher nélkül futballozhattak. Úgy gondolom, vetélytársunk keretét kiváló képességű labdarúgók alkotják, ám mi csapatként jóval egységesebbek voltunk – mutatott rá a középső védő, akit a 63. percben le kellett cserélni. Bakos elmondta, térdsérülés miatt jött le a pályáról, pontos diagnózis a szerdai MRI vizsgálat után lesz.

Teljesülhet a vágyuk

A Balmazt csupán egyetlen lépés választja el az élvonaltól, Sigér Dávidék vasárnap 18 órakor a szintén első osztályú álmokat dédelgető Kisvárdát látják vendégül.

– A Puskás Akadémiával vívott bajnoki legfőbb tanulságait hétfőn átbeszéltük, mostantól csak a Várdára koncentrálunk. Tisztában vagyunk vele, hogy a döntetlen is kedvező eredmény lenne a számunkra, ennek ellenére a győzelem lebeg a szemünk előtt. A hétvégén szeretnénk bizonyítani, hogy kemény munkával bármi elérhető – zárta mondandóját az újvárosiak tizenhetese.

HBN-BÁ


A klubelnök szerint azt a céljukat már elérték, hogy saját kezükben maradt a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!