Sport

2017.05.10. 17:13

A legjobb táncosok érkeznek a cívisvárosba

Debrecen - Újabb nagyszabású eseménynek ad otthont Debrecen vasárnap.

Debrecen - Újabb nagyszabású eseménynek ad otthont Debrecen vasárnap.

A kontinens legjobb táncosaival telik meg vasárnap a Kölcsey Központ nagyterme, Debrecenben rendezik meg ugyanis a Professzionista Standard Európa-bajnokságot, a Professzionista Latin Európa Kupát, valamint az országos junior-, felnőtt-, senior- és kerekesszékes ranglista versenyt.

– Magyarország legutóbb 1996-ban adott otthont professzionista nemzetközi viadalnak, így a hétvégi verseny kiemelten fontos lesz a városunk életében – jelentette ki Bíró Csaba, a 27 éves fennállásának legnagyobb rendezvénye előtt álló Valcer Táncstúdió művészeti vezetője azon a sajtótájékoztatón szerdán a Kölcseyben, melyet az esemény apropóján tartottak.

– Hosszú évek óta olyan párjaink vannak, akik a világelitbe tartoznak, így Spanyolországot megelőzve, nekik hála sikerült megnyernünk a verseny rendezésének jogát. Az Eb-n tíz ország 26 párosa, a kupán pedig kilenc nemzet 23 duója indul, köztük magyarokkal. Tízkor indul majd a program a klubközi táncversenyekkel, délután egytől lesznek az Európa Kupa és hazai ranglistaversenyek elődöntői, 17 órától pedig a finálék. A kontinensviadalon két magyar páros indul, köztük a debreceni Barna Lilla-Budai Attila duó. Az Európa Kupán öt magyar kettes száll harcba, többek között a Valceres Süttő Roland és Tombácz Anikó. A magyar tánc sport nemzetközi szinten abból a szempontból jó, hogy remek táncosaink vannak, a sportdiplomáciánk viszont nincs magas szinten, ennek javítására is remek lehetőség lesz ez az esemény – adott helyzetjelentést Bíró.

Dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere kiemelte, nagy esemény lesz ez a város életében. – Büszkék vagyunk rá, hogy olyan létesítményeink vannak, melyek szinte bármilyen rendezvény lebonyolítására alkalmasak. Most elérkezett az idő arra, hogy egy táncversenynek is házigazdái lehetünk.

Jó bemutatkozásban bíznak

A Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Bódor Edit szerint a tánc amellett, hogy érzelmeket fejez ki a zene és a test segítségével, társadalmi kapcsolatokat is teremt. – Nagy kihívás előtt állunk, a Kölcsey Központ még soha nem lehetett otthona hasonló viadalnak, mégis boldogan vállaltuk a házigazda szerepét, és izgatottan várjuk a vasárnapot – mondta.

A sajtótájékoztatón ott volt a Valcer Táncstúdió két tehetséges növendéke, Barna Lilla és Budai Attila is, akik nyitásként és zárásként is adtak egy kis ízelítőt a programjukból. – Ez az első évünk profiként, bízunk benne, jól sikerül a bemutatkozás. Természetesen izgulunk, de tudjuk, óriási pluszt fog adni a hazai közönség – fogalmazott Budai Attila. Barna Lillától megtudtuk, már tíz éve alkotnak egy párt, és a nagyobb megmérettetések előtt napi három-négy órát is gyakorolnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!