Sport

2017.04.27. 13:40

Megvalósították az álmukat a debreceni kézisek

Debrecen - Szabó Csaba elárulta, a csapat játékrendszerében kiemelt szerepe van a masszív védekezésnek.

Debrecen - Szabó Csaba elárulta, a csapat játékrendszerében kiemelt szerepe van a masszív védekezésnek.

Hiába van még két forduló hátra az NB II. Észak-keleti csoportjában, a legfontosabb kérdésre már választ kaptunk: a DEAC férfi kézilabdázói megnyerték a bajnokságot, így a következő szezonban már egy osztállyal feljebb bizonyíthatnak a cívisvárosiak.

– Nagy hálával tartozunk a Debreceni Egyetemnek, amely felkarolta a csapatot, és remek lehetőséget biztosított a számunkra. A vezetőség konkrét célt nem tűzött ki elénk, csupán azt várták el tőlünk, hogy ütőképes együttest építsünk. Ezzel szemben bennünk megfogalmazódott az aranyérem gondolata. Ha nem sikerült volna az első helyen végeznünk, szomorúság uralkodott volna el a csapaton. A bajnokságban több nagyon erős riválissal mérkőztünk meg. Az élvonalbeli Mezőkövesd és Gyöngyös U23-as gárdáiban olyan kézisek is lehetőséget kaptak, akik NB I-es tapasztalattal rendelkeznek. A Kisvárda és a Füzesabony ugyancsak kiváló keretet rakott össze, bár az abonyiaknál a szezon közben anyagi problémák jelentkeztek, így többen távoztak. Hogy melyik meccset emelném ki? Több szoros találkozót vívtunk, az őszi szezon hajrájában gödörbe kerültünk, akadozott a játékunk, ennek ellenére három egygólos győzelmet arattunk, valamint egyszer döntetlenre végeztünk. Erre a periódusra szívesen visszaemlékszem, mivel a nehézségek ellenére eredményesek tudtunk maradni. A srácok edzésmunkájára nem lehet panaszom, mindenki igyekszik összeegyeztetni a tréningeket az egyéb elfoglaltságaival. A programunktól függően hetente három-négy foglalkozást tartok általában – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Szabó Csaba vezetőedző.

Megmutathatják magukat

A tréner a taktikával kapcsolatban elárulta, a stabil védekezésre és a kiváló kapusteljesítményre próbálnak építeni, valamint a megszerzett labdákból könnyű gólokat akarnak szerezni. Hozzátette, igyekeznek a legkevesebb időt eltölteni azzal, hogy felállt védőfallal szemben támadjanak.

Szabó Csabát arról is megkérdeztük, milyen változások lehetnek a nyár során a keretben.

– Természetesen szeretnénk erősítéseket végrehajtani, elsősorban a megyéhez vagy az egyetemhez kötődő játékosokat próbálunk igazolni. Úgy gondolom, egy balkezes jobbátlövőre mindenképpen szükségünk lesz. Nagy kérdés, hogy a jelenlegi keret tagjai, akik iskola vagy munka mellett sportolnak, vállalják-e a magasabb osztállyal járó nagyobb terhelést. Az utolsó fordulókban azoknak a fiúknak is igyekszem lehetőséget adni, akik korábban kevesebb esélyt kaptak a bizonyításra, így meggyőzhetnek minket, hogy szükségünk van rájuk. A másodosztályban gyökeret akarunk verni, emellett a helyi tehetségeknek egy alternatívát kívánunk biztosítani, ezek a rövidtávú terveink – zárta mondandóját a tréner.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!