Sport

2017.04.23. 19:38

"Legnagyobb erősségünknek a csapategységet tartom"

Görbeháza - Szolnoki Attila elárulta, alakulata többnyire a biztonságos védekezést helyezi előtérbe.

Görbeháza - Szolnoki Attila elárulta, alakulata többnyire a biztonságos védekezést helyezi előtérbe.

A görbeháziak remekül kapták el a tavaszi rajtot a Szertár Sportbolt megye II. Északi csoportjában, hiszen a begyűjthető tizenöt egységből tízet megkaparintottak. Szolnoki Attila legénysége még akkor sem lehet elégedetlen, ha a legutóbbi fordulóban egy váratlan vereségbe futott bele Józsán. Mindez azonban mit sem von le a gárda érdemeiből, ráadásul a következő körben hazai pályán lehet javítani a Vámospércs ellen.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ilyen rajtra számítottam a csapattól – vágott bele Szolnoki Attila vezetőedző. – Huszonkét főből áll a keretünk, legnagyobb erősségünknek a csapategységünket tartom, remekül összecsiszolódott a társaság. A srácok edzésmunkáját sincs okom kritizálni. A nyírmártonfalvaiak egy héttel ezelőtti hazai felülmúlását nagy fegyverténynek tartom, hiszen meglehetősen régen, még októberben szenvedtek vereséget a bajnokságban. Bár azt is meg kell jegyeznem, hogy mi is jól muzsikálunk saját pályánkon, ugyanis még veretlenek vagyunk. Kis csapatként igyekszünk felnőni a ránk váró feladatokhoz hétről hétre. Játékunkat a stabil védekezésre alapozzuk, ebből próbálunk kontratámadásokat vezetni. Szerencsére a középpályán kreatív játékosok állnak a rendelkezésemre, igyekszünk a labdát nem előre vágni, hanem a földön tartani.

Medálra „éheznek”

A Görbeháza jelenleg a negyedik helyen tanyázik a táblázaton, de legutóbb Józsán 5-1-re kikapott a társaság. - Azon a meccsen pont csapatként, és egyénileg is gyengén teljesítettünk. Meg kell találnunk az okát ennek a legutóbbi szereplésünknek, ám ahogyan a sikerek, úgy a kudarc is a miénk. Természetesen örülnénk, ha sikerülne a bajnokság végén felkapaszkodnunk a dobogóra, de a bronzig meglehetősen rögös út vezet. Egyébként a szezon előtt az első hatba kerülést fogalmaztuk meg célként. Ha esetleg nem sikerül érmet szereznünk, nem dől össze a világ, bár bizonyos mértékű keserűséget biztosan éreznénk. A mezőnyben egyébként az előttünk álló gárdák, valamint a Létavértes is kiváló erőt képvisel. Alázattal tesszük a dolgunkat, ahogyan eddig is, meglátjuk, ez mire lesz elegendő az idény végén – zárta mondandóját a görbeházaiak trénere.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!