Sport

2017.04.15. 13:37

Első (salakos) lépés a bajnoki cím irányába

Debrecen - Tabaka és Benkő dobogós reményekkel indulhat az egyéni bajnokság nyírségi viadalán.

Debrecen - Tabaka és Benkő dobogós reményekkel indulhat az egyéni bajnokság nyírségi viadalán.

A hét végén megkezdődik a salakmotoros szezon hazánkban, szombaton 14 órától az egyéni magyar bajnokság nyitófordulóját rendezik Nagyhalászban. Az idei egyéni küzdelmekről tudni kell, hogy három viadal után hirdetnek bajnokot, a második fordulónak Debrecenben (június 17-én), míg a harmadiknak Gyula (július 29-én) ad otthont. A lebonyolítási szisztéma jól ismert a honi szurkolók számára, 12 versenyző méri össze erejét, 12 alapfutamot rendeznek, ahonnan az első kettő rögtön a fináléba jut, míg az utolsó kettő nem folytatja a versenyt. A fennmaradó nyolc pilótát két elődöntőbe sorolják, ahonnan a két győztes kerül a döntőbe, ahol megmérkőznek az alapszakasz legjobbjaival.

A Hajdú-bihari Napló információja szerint a szombati viadalon hét magyar (Tabaka József, Benkő Roland, Vida Péter, Bárány Márk (valamennyien Debrecen Speedway SE), Magosi Norbert, Karcagi László, Fazekas Dennis) és öt külföldi vaspapucsos Richard Geyer, Ronny Weis (németek), Milen Manev, Hristo Hristov (bolgárok), illetve Búri méri össze erejét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!