Sport

2017.03.17. 11:43

Ralisok száguldanak a salakos oválon

Debrecen - Az előzetes nevezések szerint várhatóan megtelik a 140 indulóban limitált mezőny.

Debrecen - Az előzetes nevezések szerint várhatóan megtelik a 140 indulóban limitált mezőny.

Véget ért a téli álom a technikai sportok szerelmeseinek, a hosszú holtidényt követően autóversenyt rendeznek március 19-én, vasárnap 8.30-tól a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban. A hagyományokhoz hűen a KZ Invest Kupa első fordulójában, a salakos oválon mérhetik össze tudásukat mindazok – profik és amatőrök egyaránt –, akik neveznek a viadalra. (Az idei kupasorozat öt versenyből áll, kétszer lesz házigazda Debrecen és Nyíregyháza, míg egy alkalommal Kabán tehetik próbára tudásukat és versenygépüket a jelentkezők.)

Lóerőcsodák

A nyitófordulóra 140 indulóban maximálták a mezőnyt a szervezők, akik meglepetéssel szolgálnak a pilótáknak, ugyanis jobbos lesz a „farolóirány” az idei első körversenyen. Biztosra vehető, hogy látványos száguldásokból nem lesz hiány, számtalan BMW-s és ladás is salakra gördül. A szokásoknak megfelelően ezen a viadalon is többen képviselik majd a ralis élmezőnyt, azaz komoly lóerőcsodákat láthat a publikum. Az autós salakshow-t quad-bemutató teszi még színvonalasabbá, a sportág kiemelkedő alakja, Kunkli Tivadar és sporttársai is birtokukba veszik az ovált.

Jó tudni!

Fontos információ a közönségnek, hogy a hétvégi, egész napos eseményt minden időjárási körülmények között megrendezik. A kilátogató nézők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők, többek között egy hosszú hétvégés személygépkocsi használatot is lehet nyerni. A ralis társadalom ismét megemlékezik a tragikus körülmények között, versenyzés közben elhunyt Szabó Attiláról, a jelenlévőknek lehetőségük lesz adományok elhelyezésére a 2015-ben versenybalesetben elhunyt navigátor családja részére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!