Sport

2017.03.29. 14:49

Öles léptekkel haladnak a trón felé

Nyíradony - Orosz János szerint támadásban akadozik a Nyíradony gépezete az utóbbi időben.

Nyíradony - Orosz János szerint támadásban akadozik a Nyíradony gépezete az utóbbi időben.

A Nyíradony bajnokesélyeshez méltóan kapta el a tavaszi rajtot a Szertár Sportbolt megye I-ben. Orosz János tanítványai négy győzelemmel indították a 2017-es évet, ám legutóbb a Nagyhegyes ellen csak egy egységre futotta az erejükből.

Kritizált bunkerfoci

– Az időjárási körülményeket nem nevezném ideálisnak, nagy szél hátráltatta a csapatokat – vágott bele a mondandójába a nyíradonyi tréner. – Reálisnak tartom a döntetlent, sőt, az igazat megvallva ellenfelünk közelebb állt a három pont begyűjtéséhez. Kissé meglepett a nagyhegyesiek felfogása, hiszen korábban bátran felvállalták a támadófutballt, ám a hétvégén visszaálltak. A remi ellenére nincs okom panaszkodni, remek formában kezdtük az idényt. A télen Hajdúszoboszlón vettünk részt edzőtáborban, amely a csapategységre is jó hatással volt. Napi két edzést tartottam a fiúknak, műfüves pályán adódott lehetőségünk a gyakorlásra.

Az adonyiak a táblázaton jelenleg a második helyet foglalják el, a listavezető DEAC csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően utasítja maga mögé a riválisát. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük, valószínűleg ez a két egylet dönti el egymás között a bajnoki címet.

– A cívisvárosiak elsősorban a fiatalokra építenek. Nagy csatát vívunk majd a debreceniekkel, bízom benne, mi kerülünk ki győztesen a harcból. Ősszel magabiztosan vertük a DEAC-ot, reméljük, a siker hazai pályán is összejön. Sajnos a bajnokságban több alakulat nem kezdeményez, elsősorban arra törekednek, hogy tönkretegyék az ellenfél futballját. Még a kiesés elől menekülő csapatok esetében csak-csak érthető ez a stílus, ám a középmezőny tagjainak nyílt sisakos játékra kellene törekedniük – mutatott rá Orosz János.

Nem elbizakodottan

A kék-fehérekre a következő fordulóban a papírforma alapján magabiztos diadal vár, hiszen a sereghajtó Polgárhoz utaznak.

– Sokan állítják, a kötelező meccsek a legnehezebbek, én is osztom ezt az álláspontot. Azt sem szabad elfelejteni, mindenki ellenünk szeretne bizonyítani. Szeptemberben 11–1-re múltuk felül a polgáriakat, valószínűleg ez az összecsapás elegendő motivációt biztosít vetélytársunknak. Mostanában támadásban akadnak problémáink, például házi gólkirályunk, Vasas Tamás régen talált be, ami görcsössé teszi. Az edzések az utóbbi hetekben nem a megszokott mederben zajlottak. A stadionban egy lelátórészt építettek, a munkálatok során két lámpatestet eltávolítottak, így a látási viszonyok romlottak. A tréningeken emiatt elsősorban olyan gyakorlatokat végeztünk, amelyek a futballisták kondícióját növelték. Fizikálisan rendben vagyunk, ha az ellenfél birtokolja a labdát, egyből letámadunk, ami erőnlétileg megterhelő, de bírják a srácok a gyűrődést – mondta a szakember a Hajdú-bihari Naplónak.

HBN-BÁ


Véget értek a megye I-es labdarúgó bajnokság vasárnapi mérkőzései. Íme az eredmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!