Sport

2017.03.26. 13:09

Kikapott a Győrtől a DEAC

Debrecen - A DEAC-os csajok nem elég, hogy 0-3-nál ébredtek Csipkerózsika álmukból, de utána még kihagyták amit csak lehetett. A jól felkészített győriek ellen ez pedig túl sok volt ahhoz, hogy fordítsanak a hazaiak.

Debrecen - A DEAC-os csajok nem elég, hogy 0-3-nál ébredtek Csipkerózsika álmukból, de utána még kihagyták amit csak lehetett. A jól felkészített győriek ellen ez pedig túl sok volt ahhoz, hogy fordítsanak a hazaiak.

Ugyanakkor elmondhatjuk, hogy még ezzel a nem túl koncentrált játékkal is volt bőven esély a sikerre, csak hát a helyzeteket be kell rúgni. Igaz, mindenképpen előrelépés a szezon elejéhez képest, hogy egy rakás gólszerzési lehetőséget alakítottak ki a debreceniek. Tragédia nem történt: egy lüktető mérkőzésen egy jól játszó Győrtől kaptak ki - a "visszavágón", náluk kell majd kiköszörülni a csorbát.

Álommanó járt az öltözőben?

Elég jó esélyt szalasztottak el a DEAC-os hölgyek, hiszen minden tökéletesen alakult eddig a rájátszásban. Kettőből két győzelem, s ebben a fordulóban a másik meccsen 2-2-t játszott az Airnergy a Göcsej otthonában. Vagyis egy esetleges Győr elleni sikerrel tőlük 3, a többiektől pedig 5 és 6 pontra szökkentek volna el a Sólyom-lányok. Így sincs vész, csak éppen kicsit lerángatták őket a földre.

Ezen a rengeteg helyzetet hozó meccsen mindkét együttes hiányolhat jó pár gólt, hiszen reálisan nézve akár 14-15 vagy több találat is eshetett volna. Ám a kapusok mindkét csapatnál ügyesek voltak, emellett a mezőnyben elég sokat tévesztettek a felek.

A jó hangulatban elkezdődött mérkőzésen a vendégek léptek fel eleinte támadóbb szellemben, de ezzel nem volt gond, hiszen nem szokott nekiesni ellenfelének a DEAC. Az már inkább jelentett problémát, hogy a 3. és a 4. perc között egyszerűen - nincs rá jobb szó - "szétbambulták a fejüket" a DEAC-os hölgyek. Az erre rögtön lecsapó Tillinger Dóra (a vendégek legjobbja) pedig úgy megsorozta egy laza mesterhármassal a debrecenieket, hogy gyakorlatilag a mérkőzés végéig ezt nyögte csapatunk (0-3). Tillinger oldalról, kicsit kisodródva, a hazai kapus alatt, majd egy eladott labda után büntetve, végül egy számára szerencsésen megpattanó lövés által talált be.

Pedig amint összekapták magukat a lányok látszott, hogy ha nem is simán, de reálisan győzhetnének ezen a derbin, ám nem úgy, ha sokszor a támadások végén passz helyett rossz lövés vagy lövés helyett rossz passz következik... Volt belőle jó néhány.

Feltámadás? Majdnem!

Aztán kezdett gyökeresen megváltozni a mérkőzés képe. Már a DEAC diktált, sőt, sorra alakította ki helyzeteit (az egyiknél Dancs Rebeka egy kiugratás végén volt okos és ügyes: 1-3). Igaz, a vendégek sem tétlenkedtek, de Kósa Viktória jól állt a lábán (vagy éppen csúszott-mászott, repkedett a ketrec előtt) és a kezdeti össznépi bambulás után mind ő, mind a csapat nyomatékosította, hogy nincs lefutva még ez a meccs. Vikin ismét nem múlott a debreceniek sikere...

Ám abban a szakaszában a mérkőzésnek, amikor a DEAC kezében volt az egyenlítés, sőt a fordítás is, hiszen rengeteg lehetőségük volt, a lányok pontatlanul céloztak vagy rossz döntéseket hoztak, esetleg a kapus védett. Aztán meg ahogy lenni szokott, 1-3 után a sok kimaradt hazai helyzetet követően ismét a vendégek találtak be (1-4) Dikánová révén, aki egy bepassz után közelről felvarrta a labdát a hálónkba (közben újra asszisztáltunk az egészhez).

A második félidőben elég gyorsan zárkózott a DEAC. Igaz, most nekik volt szerencséjük, Dancs Rebi ugyanis érdekes, az ellenfelet is jócskán érintő gólt jegyzett - a labda végül a kapust becsapva somfordált a látogatók kapujába (2-4).

A DEAC tovább nyomott, és Sólyom Attila is láthatóan győzelemre tört, hiszen benne volt a levegőben több hazai találat. Ám ott is maradt sajnos. Egy kontra végén aztán Zemlényi Csenge ügyesen, balról talált Kósa Viki kapujába (2-5). Újabb büntetést kaptak a hazaiak az elherdált lehetőségekért.

A hátralévő időben még nekiveselkedett egyszer a meccsnek a DEAC, ám amikor a hajrához közelítettünk, kezdett elveszni a remény, mivel 4-5 perc alatt 3 gól kellett volna akár az egyenlítéshez is. Aztán már 4, hiszen Dikánová Dominika végleg betette a kaput... A 2-6 után a maradék időben főként a kevesebbet játszók kaptak több szerepet, akik szépen helytálltak, Pócsik Lívia például, aki agilisan játszott addig is, amikor pályán volt, elrohant a szélen és szemtelen módon adott kötényt a kapusnak éles szögből (3-6).

A kései találat szép volt, ám a remélt győzelem így is elmaradt. Az ezen a napon okosabban játszó Győr lépett az alsóház első helyére (11 pont). Mögötte a DEAC (8), majd a Göcsej (6) és az Airnergy (5) következik.

SÓLYOM ATTILA (DEAC):

- Tálcán kínáltuk ezt a győzelmet az ETO-nak, ennyi helyzetet büntetlenül kihagyni nem lehet, illetve olyat nem engedhet meg magának senki NB1-es szinten, hogy 3-0-s előnyt ad ellenfelének. Utána hiába küzdöttünk és mentünk előre, a rossz helyzetkihasználásunk miatt nem tudtunk igazán közel kerülni hozzájuk. A Győr teljesen megérdemelten vitte el a 3 pontot, bebizonyítottuk hogy hogyan nem lehet játszani. A jövő héten mindenképpen javítani szeretnénk, remélem, ott fogjuk megverni őket.

MOLNÁR ATTILA (Győr):

- Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Így most kezd minden célunk elérhető közelségbe kerülni. Ezzel a megszerzett 11 ponttal már a mi kezünkben van a sorsunk, és ha a hátralévő két hazai meccsünket behúzzuk, mindenképpen bent fogunk maradni. Nagyon jól játszottunk, végig uraltuk a meccset. Ha ez ellenfél kapusa nem véd ennyire szenzációsan, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.

- Koppányi Szabolcs -


Pócsik Lívia (DEAC):

Szépen kiharcolt gólt lőttél, és bátran futsaloztál. Igaz, a csapatnál valami nem működött ma. Hogy láttad a pályáról, illetve amikor lent voltál a padról ezt a mérkőzést?

Pócsik Lívia: Köszönöm, bár az álláson nem javított. A csapatot nézve, nem játszottunk rosszul. Az első félidőt tekintve, a letámadásunk nem úgy valósult meg, ahogy mi azt elképzeltük (be is kaptunk 3 gólt), ezáltal a csapat kicsit összeesett, és nem tudtunk teljesen a meccsre koncentrálni. Ezt látva a padról, kicsit szomorú lettem, de még meccs eleje volt, nem adhattuk fel.

Mit éreztél bent, milyen ez a Győr, mondjuk a másik két rájátszásbeli ellenfélhez képest?

Pócsik Lívia: Ez az ETO nagyon jó és tapasztalt játékosokkal van tele. Nagyon hajtottak minket, folyton a "nyakunkon lihegtek", így nehezebben tudtunk érvényesülni, mint az előző két meccsünkön.

A gólodat elevenítsük fel, amit láttam az az volt, hogy a jobb oldalon elmentél, és éles szögből bevágtad valahogy. pontosan hogyan esett?

Pócsik Lívia: A gólpasszt nem tudom pontosan kitől kaptam, annyira gyorsan történt minden, talán Máriás Niki volt?! Hosszan előre adta a labdát üres területre, utána sprinteltem és egy szép becsúszással, jobb rüszttel eltalálva az ETO kapusának lábai között ért a kapuba.


Női futsal NB1 alsóházi rájátszás, 3. kör, Debrecen

2017. március 25. DESOK

DEAC - Árkád ETO Győr 3-6 (1-4)

Három meccs van még hátra:

- ETO - DEAC (április 1.)

- Airnergy - DEAC (április 8.)

- DEAC - Göcsej (április 22.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!