Sport

2017.03.08. 11:15

Ismét megfricskázná a MAC-ot a DHK

Debrecen - Pleszkán József reményei szerint a legutóbbi győzelmük nem teszi jóllakottá a debreceni jégkorongozókat.

Debrecen - Pleszkán József reményei szerint a legutóbbi győzelmük nem teszi jóllakottá a debreceni jégkorongozókat.

A Debreceni Hoki Klub megmenekült a söpréstől, a hajdúságiak hazai környezetben 4–2-es győzelmet arattak a MAC Budapest ellen hétfőn a MOL Liga elődöntőjének negyedik ütközetén.

– Tisztában voltunk vele, hogy élet-halál harc vár ránk – kezdte a beszélgetést Pleszkán József, a cívisvárosiak kapusa. – A rengeteg sérülés és eltiltás sem könnyítette meg a dolgunkat. Az edző a meccs előtt azt kérte tőlünk, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amely után a tükörbe tudunk nézni. Úgy viselkedtünk a találkozón, mint egy igazi család, amelynek a tagjai összetartanak a bajban, mindenki a maximumot nyújtotta. Szerintem az ellenfelünk talán már lefutottnak gondolta a párharcot, és ez megbosszulta magát.

Megragadta az esélyt

A találkozó végén Jason Morgan külön kiemelte Pleszkán produkcióját, a kanadai szakember szerint a hálóőr bravúrjaival főszereplővé vált.

– Szerencsére kijött a lépés, bár a társak segítsége nélkül nem sokra mentem volna. Az utóbbi időben nem kaptam sok lehetőséget, de emiatt nem munkálkodott bennem pluszmotiváció. Számomra a DHK eredménye a legfontosabb, ha nem védek, de behúzzuk az adott mérkőzést, akkor is boldog vagyok. Remekül kiegészítjük egymást Gyenes Dáviddal, mindig biztatjuk és támogatjuk a másikat – fogalmazott az előző szezonban még Újpesten szereplő hokis.

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban a MAC 3–1-re vezet, a fővárosiak a szerdán 19 órakor kezdődő meccsen akár el is dönthetik a továbbjutás kérdését, bár ehhez a debrecenieknek lesz egy-két szavuk.

– 3–0-s állásnál talán sokak fejében ott motoszkált, hogy nincs keresnivalónk a budapestiek ellen. Mi is olvastunk különböző cikkeket, amelyekben már leírták az együttest. Emiatt fontos volt a hétfői győzelem, amiből önbizalmat meríthetünk. Remélem senki sem dől hátra, hanem inkább éhessé válunk az újabb diadalra. Dancsfalvi Norbert és Pados László hosszabb ideje nem bevethető, rájuk a Tüskecsarnokban sem számíthatunk. A további hiányzókkal kapcsolatban konkrét információt nem tudok elmondani – adott helyzetjelentést a maródiakról Pleszkán.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!