Sport

2017.03.04. 08:29

Győzelem lett a szülinapi ajándék kéziseinknek

Debrecen - Bár sok gólt kaptak, néggyel többet lőttek, így hozták a kötelező győzelmet a lokista lányok.

Debrecen - Bár sok gólt kaptak, néggyel többet lőttek, így hozták a kötelező győzelmet a lokista lányok.

Két nem várt vereség után a Budaörs ellen kellett visszatérnie a helyes útra a DVSC-TVP női kézilabdacsapatának a bajnokságban. A péntek esti Hódos Imre-sportcsarnokban megrendezett találkozón egyértelmű elvárás volt a hazaikkal szemben a magabiztos győzelem kiharcolása a tabellán három hellyel hátrébb lévő, s 5 ponttal kevesebbet gyűjtő rivális ellen.

A cívisek kezdték meg a gólgyártást, s 5–2-nél azt hihettük, beindul a Lokomotív, s meglép ellenfelétől. Ehelyett felzárkózott az exdebreceni Pálos-Bognár vezette alakulat, s a 13. percben 7–7-et mutatott az eredményjelző. Annak ellenére, hogy a Lokinál volt az előny, nem tudtak ellépni a vendéglátók, mert a védekezésük sehogy sem akart összeállni – a félidőben 17–14 volt az állás.

Gólvágó légiósok

A második játékrészben annyit változott a játék képe, hogy Horváth-Pásztor Bettina magára talált, számtalan bravúrt mutatott be. Ennek is köszönhető, illetve a „nehéztüzérségnek”, Anna Punykónak, Karina Jezsikavának és Marija Garbuznak, hogy a 42. minutumban már hét gól volt a differencia (26–19). Ekkor sokan azt hihették, kiütéses diadalt arat a DVSC, ám nem így történt, feljebb zárkózott a Budaörs, s végig tartotta magát.

A végeredmény 33–29 lett, azaz hozta az elvárt sikert a Loki, így közvetlenül a meccs után jó hangulatban köszönthette fel a csapat és a szurkolótábor a hat gólig jutó Csáki Viktóriát, aki pénteken ünnepelte a születésnapját.

HBN-BN


Tények

DVSC-TVP–BUDAÖRS 33–29 (17–14)

Debrecen, 1200 néző. V: Bán, Szloska

Debrecen: Horváth-Pásztor – Varsányi, Punyko 8, Garbuz 6, Sirián 2, Jezsikava 7, Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), Deszpotovics, Csáki 6 (4), Tóvizi 1, Pénzes, Tóth M., Marincsák 1, Siska. Edző: Tone Tiselj

Budaörs: Györkös - Földes K. 9 (6), Horváth B. 1, Hornyák Á. 5, Zsigmond, Pálos-Bognár 3, Kiskartali 1. Csere: Schnek, Andrási (kapusok), Hatala 4, Mézes 4, Ivanics, Kovács A., Szabadfi 2. Edző: Mihály Attila

Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–2. 13. p.: 7–7. 21. p.: 12–9. 26. p.: 15–11. 38. p.: 22–16. 43.p.: 26–19. 51.p.: 29–25. Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 6/6

Mesterszemmel

Tone Tiselj: Csak az eredménnyel vagyok elégedett, hiányérzetem van, mert nem játszottunk jól. A Budaörs játékban többet mutatott, mint mi, a jó kapusteljesítményünknek köszönhetjük a győzelmet.

Mihály Attila: Félig-meddig örülök, mert most végre egy idegenbeli mérkőzésünk jól sikerült. Nagy csatára késztettük a Debrecent. Voltak hibáink, és sok gólt kaptunk átlövésből, így nem tudtunk csodát tenni a cívisvárosban. A küzdésünket a sajnálatos módon megsérült Kiskartali Zsófiának ajánlom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!