Sport

2017.03.05. 09:45

Gödöllő eleni meccsre készül a DEAC férfi futsal csapata

Debrecen - Nemrég még az alapszakaszi meccsen találkozott a DEAC a gödöllőiekkel. Akkor 8-3-ra nyertek a debreceniek itthon (idegenben egyébként ikszeltek a csapatok), ám erre csupán nem lehet alapozni.

Debrecen - Nemrég még az alapszakaszi meccsen találkozott a DEAC a gödöllőiekkel. Akkor 8-3-ra nyertek a debreceniek itthon (idegenben egyébként ikszeltek a csapatok), ám erre csupán nem lehet alapozni.

A rájátszás sajátossága, hogy bár számít az alapszakasz sorrendje, hiszen ez alapján adtak (az akkor szerzett pontok eltörlése után) növekvő pontokat a csapatoknak, ám ez mondhatni névleges előnyt biztosít csak, mivel az alapszakaszt magasan, 13 ponttal megnyerő DEAC a play-offban 7 ponttal indul, a mögötte jócskán lemaradt második Csenger 5-öt, aztán sorban lefele mindig eggyel kevesebbet, de még az alapszakaszi 6., vagyis a felsőházba utolsóként jutott Berettyóújfalu II. is 1-et. Vagyis két-három helyet lehet előre vagy hátra lépni akár egy kör alatt is a rájátszás 10 meccse alatt (oda-vissza mindenkivel). Mindez a sportszerűség jegyében jónak mondható, mert az utolsókból is lehetnek elsők, ám más szempontból nézve mégsem korrekt, mert 22 forduló szenvedését, munkáját teszi kevésbé lényegessé.


ELEK GERGŐ:

Új bajnokság kezdődik szinte. Megfogalmazódott már a cél ebben a szakaszban?

EG: Aki fel akar jutni annak háromszor kell megnyerni ezt a bajnokságot. Mi eddig a leglényegtelenebbet nyertük meg. A cél nem változott, az NB2 Keleti csoport dobogója.

A gödöllőiekkel kezdünk a play-offban. Az eddigi tapasztalatok alapján mire számítasz?

EG: A Gödöllővel nagyon rövid idő alatt másodjára találkozunk. Nem hiszem, hogy sok változás lesz a játékukban, sőt elárulhatom, hogy a mienkben se sok lesz, tehát a kivitelezés minőségén lesz a hangsúly! Kicsit örülök, hogy az 5-4-ünket még nem látták.


DEAC - MAG-LOG TEAM Gödöllő

Férfi NB2-es futsal, rájátszás 1. kör

2017. március 6. 18.00 Debrecen, DESOK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!