Sport

2017.03.27. 16:05

Egy negyed alatt eldöntötte a meccset a Gladiators 2

Debrecen - A Gladiátorok második számú alakulata 22-7-re verte hazai pályán a Dabas Sparks gárdáját a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságának nyitányán.

Debrecen - A Gladiátorok második számú alakulata 22-7-re verte hazai pályán a Dabas Sparks gárdáját a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságának nyitányán.

Napos, ám egyben szeles időjárás várta a csapatokat a Gázvezeték utcai salakstadionban, ahol sokan voltak kíváncsiak az arany-feketék debreceni visszatérésére.

Az első negyed igencsak eseménytelenül zajlott, egyik csapatnak sem sikerült lenyűgöznie a közönséget, a második játékrészben viszont valósággal hengereltek a hazaiak. A csendet Palágyi Dániel törte meg, aki egy 70 yardos elkapott touchdownnal szerezte meg a vezetést. Ezután kétpontosra ment a Gladiators 2, amit Kathy Róbert értékesített (8-0). Hamar visszaszerezte a vendégektől a támadás jogát Kálmán Attila legénysége és ezúttal a remek előszezont produkáló Uri-Kovács István futott egy TD-t, Kathy pedig ismét értékesítette a kétpontost (16-0). A Gladiátorok addig ütötték a vasat, amíg meleg volt, és újabb touchdownt szereztek. Ugyan Ionut Andrei Balint hatpontosát elvették a játékvezetők, de Uri-Kovács második futott TD-jét már szabályosnak titulálták (22-0).

A második félidőben parázs csatát vívott egymással a két együttes. Ekkor főleg a fiatalok és az újoncok kaptak lehetőséget a hazaiaknál. Újabb pontok viszont már csak az utolsó negyedben estek, ekkor a Sparks összehozott egy elkapott TD-t, ám ez csak szépségtapasznak volt elég. Az extra pontot értékesítették, és ezzel beállították a 22-7-es végeredményt.

„Örülök, hogy egy győzelemmel kezdtük az idényt, de ez csak az első meccs volt, még nagyon hosszú a szezon, nagy következtetéseket nem szabad levonni” – értékelte az összecsapást Kálmán Attila vezetőedző. – „Jól kezdtük a mérkőzést, mind támadásban, mind védekezésben a mi akaratunk érvényesült. A második félidő jelentős részében az új játékosok kaptak szerepet, akik bár további pontokat nem tudtak a táblára rakni, de tartották az eredményt, ezt pedig egy nagyon jó jelnek tekintjük a folytatáshoz. Tapasztaltam némi fegyelmezetlenséget, ami nem tetszett, ezeket sürgősen meg kell szüntetnünk, de a csapat hozzáállása összességében nagyon jó volt. Készülünk tovább, a célunk még mindig a rájátszásba kerülés.”

Legközelebb a Gladiators Divízió I-es csapata lép pályára. Szűcs Botond fiai a Budapest Cowbells 2 vendégei lesznek április 2-án.

Gladiators 2-Dabas Sparks 22-7 (0-0, 22-0, 0-0, 0-7)

Gladiators-pontszerzők: Uri-Kovács István 2 TD, Palágyi Dániel 1 TD, Kathy Róbert 2 PAT.

- Makranczi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!