Sport

2017.03.17. 15:52

DVSE: szúrós lesz, de talán nem annyira

Debrecen - Somlai Tamás úgy gondolja, előny a számukra, hogy nem a Margitszigeten fognak játszani.

Debrecen - Somlai Tamás úgy gondolja, előny a számukra, hogy nem a Margitszigeten fognak játszani.

Kezdődik a férfi vízilabda OB I. középszakaszának második köre: az alsóházi küzdelmek ötödik fordulójában, szombaton 19.30-tól a DVSE az UVSE vendégeként csobban medencébe. Még az első játéknapon, február 22-én kiütéses hazai siker született a Debreceni Sportuszodában, Komlósi Péter tanítványai 17–9-re verték az Újpestet. Amint azt Somlai Tamástól megtudtuk, ezúttal is hasonló sikerre készülnek.

– Remekül sikerültek a heti tréningjeink, Nagyváradon is jártunk, ahol két edzőmeccset is játszottunk. Alaposan kielemeztük az UVSE csapatát, szeretnénk megfelelni a velünk szemben támasztott elvárásoknak, és megnyerni a találkozót. Hazai pályán kellemetlen ellenfél tud lenni a fővárosi egylet, így most számunkra előny lehet, hogy nem a Margitszigeten, hanem a Tüskecsarnokban játsszuk le a meccset. Riválisunknál a rutinos játékosok és a lelkes fiatalok is fellelhetők, adott esetben ez a kombináció remekül tud működni, de mi most ezt meg akarjuk akadályozni – fogalmazott a DVSE szélsője, aki azt is elmondta, hogy Szőke Szabolcs kötőhártyagyulladás miatt nem lesz bevethető, de a többiekre számíthat a szakmai stáb.

A cívisvárosiakkal kapcsolatos hír még, hogy az elmúlt hétvégén rendezték a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság (MEFOB) negyeddöntőjét, melyben a Debreceni Egyetem csapata a tavalyi döntős Corvinus Egyetem együttesét büntetőpárbajban felülmúlva jutott be a négyes döntőbe. A gárda tagja volt többek között Somlai is, aki első éves sportszervező szakon. – Először veszek részt ebben a sorozatban, és nagyon tetszik. Örülök, hogy ott lehetünk a négyes döntőben, ez nekem egy plusz lökést is ad – mondta a pólós.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!