Sport

2017.03.13. 16:47

Csillogó vívóérmeket hozott a hétvége

Debrecen - Két versenyhelyszínen is érdekeltek voltak a Békessy Béla Vívó Klub versenyzői a hétvégi vívóversenyeken.

Debrecen - Két versenyhelyszínen is érdekeltek voltak a Békessy Béla Vívó Klub versenyzői a hétvégi vívóversenyeken.

A kardvívók Esztergomban a Gerevich-Kovács-Kárpáti Körversenyen léptek pástra a párbajtőrözők pedig Bükön, az Olimpici GP aktuális állomásán. Minden éremből jutott egy a cívisvárosiaknak, ráadásként három további döntős helyezéssel is megkoronázták a hétvégét a pengeforgatók.

Az esztergomi Gerevich-Kovács-Kárpáti Körversenyen rögtön az első számban éremmel nyitottak a békessys vívók. Bányai Marcell nagyon okos vívással jutott el a gyermek kardvívó szám döntőjéig, ahol a dobogó alsó fokára állhatott fel. Az újonc hölgyek között Battai Sugár Katinka ellenállhatatlan vívással, veretlenül nyerte meg a számát. A szombati éremkollekciót a Bükön pástra lépő párbajtőrözők tették teljessé. Kálmán Gyöngyvér az újonc hölgyek versenyében jutott döntőbe, és végzett a második helyen. Arany-, ezüst- és bronzérem is jutott tehát a szombati napra.

Battai Sugár Katinka. Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

Vasárnap szintén döntős reményekkel indultak a sportolók. Esztergomban a kardvívók kezdték meg az éremgyártást. A gyermek lányok között Wladimír Véda csak a végső győztes Pápai Zoétól szenvedett vereséget, így a döntő nyolcadik helyén végzett. Újonc fiú kardban Bányai Marcellnak ismét esélye nyílt a döntőbe kerülésre, végül az előkelő 11. helyen fejezte be a versenyt. A serdülő hölgyeknél Battai Sugár magabiztos menetelésbe kezdett, azonban a negyeddöntőre elfáradt, így az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Az újabb döntős helyezést ismét Bükről szállította Kálmán Gyöngyvér, aki szintén a serdülők között került a döntőbe és a nyolcadik helyet kaparintotta meg.

- Békessy Béla Vívó Klub -


Eredmények:

Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny – Esztergom

Újonc Női kard:

1. Battai Sugár Katinka

Gyermek férfi kard:

3. Bányai Marcell

Serdülő Női kard:

5. Battai Sugár Katinka

Gyermek Női Kard

8. Wladimír Véda Anna

Olimpici GP – Bük

Újonc női párbajtőr:

2. Kálmán Gyöngyvér

Serdülő női párbajtőr:

8. Kálmán Gyöngyvér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!