Sport

2017.02.23. 13:10

Videó: Folytatódott a Leicester gyengélkedése, a Juve a végén darálta be a Portót

Porto, Sevilla - A Juve trénere, Massimilliano Allegri remekül nyúlt bele a Porto elleni meccsbe.

Porto, Sevilla - A Juve trénere, Massimilliano Allegri remekül nyúlt bele a Porto elleni meccsbe.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján pályára lépő csapatok nem tudták megismételni a keddi gólparádét, hiszen a Porto–Juventus és a Sevilla–Leicester összecsapásokon „csupán” ötször rezdültek meg a hálók.

Elégedetlen győztesek

Persze utóbbi mérkőzésen az előjelek alapján nem várhattunk káprázatos támadójátékot a vendégektől, hiszen az angol bajnok a 2017-es évben még nem szerzett gólt a Premier League-ben, így nem véletlen, hogy a 17. helyen szerénykedik a táblázaton. Sokáig úgy tűnt, az andalúzoknak is sikerül féken tartaniuk a rókákat, ám a 73.percben Jamie Vardy kialakította a 2–1-es végeredményt. Az angol válogatott csatár rossz szériájának vetett véget, ugyanis 758 minutum után „köszönt be” újra.

– Nem hittem volna, hogy ekkora különbség kialakulhat egy BL-meccsen két csapat között. Elégedettek vagyok a játékunkkal, helyzetek sokaságát alakítottuk ki, ám a 2–1 miatt csalódott vagyok, hiszen többet érdemeltünk volna – nyilatkozta az UEFA-nak a Sevilla trénere, Jorge Sampaoli.

Valóban bosszankodhatnak a hispánok, mivel Kasper Schmeichel többször kibabrált velük, a dán kapus Joaquin Correa tizenegyesét is hatástalanította.

– Nehéz találkozóra számítottunk. Tisztában voltunk azzal, hogy ellenfelünk magasabb szintet képvisel. Szívünket-lelkünket kitettük a pályára, egyetlen pillanatra sem adtuk fel a harcot, emiatt elégedett vagyok a látottakkal – összegzett Claudio Ranieri, az angolok szakvezetője.

Nem lazíthatnak

Portugáliában a csereemberek vitték a prímet, a kispadról beszálló Dani Alves és Marko Pjaca találataival a Juve 2–0-ra diadalmaskodott.

– Természetesen örülök a gólomnak, ám a legfontosabb a győzelem. Jó helyzetből várhatjuk a visszavágót, de nem veszíthetjük el a koncentrációnkat, mivel a futballban rövid idő alatt hatalmas változások történhetnek – szögezte le Pjaca a zebrák hivatalos weboldalán.

Ha rápillantunk a találkozó statisztikájára, láthatjuk, a torinóiak domináltak. Az olaszok a labdát közel hetven százalékban birtokolták, nyolc szögletet végezhettek el, ezzel a szemben a luzitánok csupán egy sarokrúgást csikartak ki.

Fel van adva tehát a lecke a Portónak, a március 14-i visszavágón már-már csodaszámba menne a továbblépésük.

HBN-BÁ


Pep Guardiola a kétgólos fór ellenére kőkemény visszavágóra készül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!