Sport

2017.02.19. 09:00

Váratlan viharsarki vereség

Debrecen - Tone Tiselj, a Loki vezetőedzője rosszul lett a kispadon a békéscsabai meccs során.

Debrecen - Tone Tiselj, a Loki vezetőedzője rosszul lett a kispadon a békéscsabai meccs során.

Újabb váratlan vereséget szenvedett a DVSC-TVP a K&H női kézilabda ligában, a hajdúságiak ezúttal Békéscsabán kaptak ki. A Loki volt a találkozó favoritja, s nem csak a táblázaton elfoglalt helyezések miatt, hanem azért is, mert szerdán remekül küzdve, kiejtették a sokkal esélyesebb Érdet a Magyar Kupából.

Talán a Final Fourba jutást adott olyan lökést a cíviseknek, amivel pazarul kezdték az Előre elleni ősi rangadót, a 11. percben 7-1-re vezettek Karina Jezsikaváék. A folytatásban magukra találtak a vendéglátók, de a szünetre még így is háromgólos DVSC-előnnyel (13-10) vonultak a csapatok. A térfélcsere után fokozatosan ledolgozta hátrányát a Békéscsaba, a 47. minutumban pedig átvette vezetést (18-17). A hajrában még megcsillant az esély a cívisek előtt, ám Marincsák Nikolett büntetőből fejbe lőtte a lilák kapusát Triffa Ágnest, amiért végleges kiállítást adtak a játékvezetők a DVSC irányítójának. A meccset végül 22-21-re a hazaiak nyerték. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Tone Tiselj, a Debrecen vezetőedzője rosszul lett a kispadon.

Komoly hullámvasútazáson ment keresztül a debreceni Lokomotív egy hét alatt, a múlt hét szombati fővárosi hullámvölgyet követően felkapaszkodott a hegycsúcsra a Hódosban szerdán, majd most jött az újabb mélypont. Az MTK és a Békéscsaba elleni bajnoki fiaskó még sokat nyomhat a latban a végelszámolásnál.

HBN


Mesterszemmel

Skaliczki László: Egy gát szakadt föl a csapatban. Örülök, hogy három hét után újra jött a versenyformánk, remekül küzdöttek a lányok. Remélem, ezzel a győzelemmel elindulunk fölfelé.

Márián Blanka: Nagyon jól kezdtünk, ám több okból kifolyólag lehetőséget adtunk a Békéscsabának, amely visszajött a mérkőzésbe. A véghajrát a hazaiak jobban bírták.


EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–DEBRECENI VSC TVP 22–21 (10–13)

Békéscsaba, 1400 néző. V: Bacs, Bóna

Békéscsaba: Triffa – Diószegi 1, Zöldi-Tóth 1, VASZILEUSZKAJA 6, Glusica, Gávai, WALFISCH 9 (4). Csere: Terenyi, Kölcze (kapusok), VUKAJLOVICS 4, Dukics, Gidai 1, Bottó, Mihálffy. Edző: Skaliczki László

Debrecen: Lajtos – Varsányi 1, GARBUZ 5, Deszpotovics, Sirián 1, JEZSIKAVA 5 (1), Kelemen 1. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Marincsák 1 (1), Tóth M., CSÁKI 7 (6), Pénzes, Tóvizi, Siska. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 11. p.: 1–7. 20. p.: 4–10. 26. p.: 7–11. 32. p.: 11–13. 34. p.: 11–16. 47. p.: 18–17. 57. p.: 20–20

Kiállítások: 12, ill. 14 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 10/8


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!