Sport

2017.02.23. 12:18

Szoták Kitti nem talált legyőzőre Lubinban

Debrecen - Csak a debreceni tollasozó tudta megtörni az orosz hegemóniát.

Debrecen - Csak a debreceni tollasozó tudta megtörni az orosz hegemóniát.

Bombaformában versenyzett a lengyel U17-es nemzetközi bajnokságon a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tollaslabdázója, Szoták Kitti, aki aranyéremmel térhetett haza.

A felnőtt vegyes csapat Európa-bajnoksággal egy időben és helyszínen rendezték meg a korosztályos tornát, melyen a DSC-SI színeit Szoták Kitti és Ombódi Leila képviselte. Az Európai Tollaslabda Szövetség által szervezett körverseny sorozat lubini állomásán három-három sikerrel kezdtek a cívisvárosi lányok a 64-es főtáblán – írja a dbsportcentrum.hu.

A 32 között Kitti legyőzte a verseny egyik nagy esélyesét, a legjobb orosznak számító Olga Kulkovát, míg Leila két, közel 50 perces három játszmás mérkőzést nyert meg. A nyolc között Ombódira az első helyen kiemelt szerb Marija Sudimac várt, aki megállította a DSC-SI sportolójának menetelését, így végül eddigi legjobb nemzetközi szereplését bemutatva a hatodik helyen végzett.

Meccslabdákat hárított

Szoták Kitti viszont tovább remekelt, először a szintén nagy favorit cseh Hadackova ellen küzdött óriásit, hiszen szett hátrányból, három meccslabdát hárítva fordította meg a találkozót, majd az elődöntőben a hazaiak versenyzőjénél, Anna Dudanal bizonyult jobbnak.

A fináléban a verseny első kiemeltjét búcsúztató fehérorosz Anastasia Khomich várt rá, de a hatodik helyen rangsorolt Szoták végig vezetve, két szettben diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy a bajnokságon öt számból négyet megnyerő orosz hegemóniát egyedül Szoták Kittinek sikerült megtörnie, aki Ombódi Leilával ismét bebizonyította, hogy korosztályukban a meghatározó európai játékosok közé tartoznak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!