Sport

2017.02.22. 10:25

Női röplabda CEV Kupa - Nedeljkovic: ez a győzelem az egész magyar röplabdáé

Budapest/Béziers - Szasa Nedeljkovic vezetőedző úgy fogalmazott, az egész magyar röplabdáé az a győzelem, amellyel csapata, a Békéscsaba kedden bejutott a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjébe.

Budapest/Béziers - Szasa Nedeljkovic vezetőedző úgy fogalmazott, az egész magyar röplabdáé az a győzelem, amellyel csapata, a Békéscsaba kedden bejutott a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjébe.

"Az út elején sokan csak megmosolyogtak bennünket, de bizonyítottuk, hogy óriási dolgokra vagyunk képesek. Ez a győzelem mindenkié, a városé, a szurkolóké, a klubvezetőké, a szponzoroké, az egész magyar röplabdáé" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján a szerb-magyar kettős állampolgárságú szakvezető.

A magyar bajnok és kupagyőztes csabaiak a nyolcaddöntő hazai első meccsét követően kedden az idegenbeli visszavágót is 3-1-re nyerték meg a francia Béziers ellen, így kettős sikerrel léptek tovább. A magyar klubcsapatok közül legutóbb az 1998/99-es idényben a BSE-nek sikerült a negyeddöntőbe jutnia a CEV Kupában.

"Nagyszerű érzés, hogy ezt a mi csapatunk érte el! Múlt év elején nagyon merész célokat tűztünk ki magunk elé, nagyot álmodtunk, és azt gondolom, ebben a pillanatban, ennek a párharcnak a végén a másfél éves munka gyümölcsét learattuk" - tette hozzá Szasa Nedeljkovic.

A válogatott feladó, Tálas Zsuzsanna elmondta, a hazai mérkőzés nehezebb volt, mint a visszavágó. "Hatalmas taktikai csata volt, és látszott, hogy az ellenfelünk is nagyon egységes, jó erőkből álló együttes, ezért is nagy dolog, hogy sikerült kiejtenünk."

A békéscsabaiak a fehérorosz Mincsanka Minszk és az olasz Busto Arsizio párharcának továbbjutójával találkoznak a negyeddöntőben. Az első meccset házigazdaként az itáliai együttes nyerte 3-0-ra, a visszavágót szerdán rendezik.

Az első találkozón 22, a visszavágón 16 pontot szerző Szakmáry Gréta arra számít, hogy az olaszokkal játszanak. "A Busto Arsizio ellen örömjátékot várok a csapattól, hiszen már ez óriási teljesítmény, ahol most vagyunk. Az olaszok több röplabdázója két méternél magasabb, ettől függetlenül meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül jutottunk a nyolc közé."

Baran Ádám klubelnök kifejtette, nagyon nagy sikernek tartja, hogy több olyan játékosuk is magas szintre fejlődött, aki néhány éve még nem hitt abban, hogy ekkora eredmények elérésére képes.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!