Sport

2017.02.23. 11:49

Megtelt a dobogó debreceni szeniorokkal

Debrecen, Nyíregyháza - A Debreceni Szenior Úszó Klub 20 fős csapata Nyíregyházán szerepelt.

Debrecen, Nyíregyháza - A Debreceni Szenior Úszó Klub 20 fős csapata Nyíregyházán szerepelt.

A "szomszéd várban" szép eredményeket értek el a debreceniek. Egy számban győzött Soltész István és Takácsné Kancsár Katalin. Két versenyszámban nem talált legyőzőre Kovács Lukácsné, a csapat 82 éves rangidőse. Háromszor diadalmaskodott Balázsiné Jaczkó Márta, aki mellé két klubtársa, Takácsné Kancsár Katalin és Anducska Katalin állhatott fel a dobogóra az 50 méteres női mellúszásban.

Négy számot nyert a debreceniek világbajnoki bronzérmese, szenior Európa-bajnoka, a 77 éves Krasznai Róbert, mögötte klubtársa, Bitskey István háromszor végzett a 2. helyen.

Valamennyi, összesen öt versenyszámban győzött korcsoportjában, ezzel a legeredményesebb férfi versenyző díját kapta Rentka László. Mögötte háromszor klubtársa, Batta Gyula volt a második helyezett.

További dobogósok és pontszerző helyezettek: Horkay György, Éder Zsolt (50 méter háton a legerősebb, 90,03 %-os debreceni eredménnyel), Krucsó Zsolt, a transzplantáltak világversenyeinek sokszoros győztese és dobogósa, Nemes Dániel, Mauks Levente, Anducska Katalin, Kovács Mihály, Szlovák Péter, Bihari Árpád, Kovács Zsolt, Salamon Tibor és Kiss Loránd.

Anducska Katalinnak és Kiss Lorándnak ez volt az első versenye.

Tovább gyarapítja a dicsőséges debreceni eredmények listáját négy váltócsapat, akik szintén dobogós helyeken végeztek.

- Rentka László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!