Sport

2017.02.06. 12:20

Megizzadt a DEAC Óbudán

Debrecen - Tizenkét pontos győzelmet aratott a DEAC a másodosztályú kosárlabda bajnokság 15. fordulójában.

Debrecen - Tizenkét pontos győzelmet aratott a DEAC a másodosztályú kosárlabda bajnokság 15. fordulójában.

Lajsz Gergelyék már 11 pontos hátrányban is voltak az Óbudai Kaszások otthonában, de egy fantasztikus harmadik negyednek köszönhetően megfordították a találkozót.

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, a csapatok nem sokat törődtek eleinte a védekezéssel. Farkas Attila két perc alatt hét pontot szorgoskodott össze, míg a hazaiaknál szinte mindenki veszélyes volt a gyűrűre. 9–9-ig fej-fej mellett haladtak az együttesek, ám ekkor a bátran kosárlabdázó vendéglátók megléptek az idei évben talán először komoly hullámvölgybe kerülő hajdúságiaktól, és Prophet Joseph büntetőivel hét ponttal vezettek (18-11), Berényi Sándor időt is kért. A negyed vége a héten édesapját elvesztő Lajsz Gergelyről szólt, röviddel beállása után szerzett hat pontjával zárkózott a DEAC, de a meglepően jól játszó fővárosiak így is hat pontos vezetéssel zárták az első tíz percet – írja a debka.hu.

Kósa Tamás hármasával kezdődött a második negyed, de a várt áttörést ez sem hozta meg, három perc után még mindig héttel ment az Óbuda. A debreceni nevelésű Nagy Szabolcs vezérletével továbbra is nagyszerűen támadott a hazai csapat, a hajdúságiak pedig négy perccel a nagyszünet előtt csak keresték a szokatlan területvédekezés ellenszerét (43–32). Ekkor a Molnár-Szabó duó fújt riadót, s egy 12–0-s rohammal megfordították az eredményt. A Kaszások nem esett össze, sőt egy utolsó másodperces kosárral 47–46-os vezetéssel mehettek az öltözőbe.

Szoros volt

A fordulás után már nem volt pardon, a DEAC szigorított védekezésén, és egy 8–0-s rohanás után a fővárosiak időt is kértek. Az első félidőben pont nélkül maradó Jahmal Jones igazi vezérré lépett elő, agilis játékának köszönhetően a hajdúságiak először nyugodhattak meg a mérkőzésen (51–69), az irányító 5 perc alatt dobott 12 pontot. Nehezen találta a ritmust az Óbuda, a negyed végére azonban sikerült valamelyest rendezni a sorokat, de a debreceni előnyből 16 egységnyi így is megmaradt.

Az ötödik faultját is összeszedő Molnár András hiányában kissé vérszegényre sikerült a záró felvonás, de az addig megszerzett előnyt sikerült beosztani. Berényi Sándor csapatának még az is belefért, hogy az utolsó tíz percben mindössze 11 pontot szereztek. Az újjáalakult DEAC első igazán éles meccsét játszotta, de a harmadik negyedben mutatott produkciójának köszönhetően megérdemelten hozta haza a két pontot a kitűnően kosárlabdázó Kaszások otthonából. A debreceniek továbbra is a harmadik helyen állnak, ám a jövőhét vasárnapi listavezető Miskolc elleni hazai rangadó után ez akár pozitív irányba is változhat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!