Sport

2017.02.11. 19:06

Felnőtt bajnoki érmet nyert Cservenák Anna

Debrecen - A DSC-SI dzsudokája három hosszabbításos meccset nyert.

Debrecen - A DSC-SI dzsudokája három hosszabbításos meccset nyert.

Rangos mezőny gyűlt össze a Kecskeméten megrendezett felnőtt országos bajnokságon, 30 egyesület 120 versenyzője lépett tatamira.

A DSC-SI csapata nem a legerősebb összeállításban utaztak a megmérettetésre, több éremesélyes versenyző sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az esztendő legfontosabb hazai viadalát. Ott volt viszont a nők mezőnyében Cservenák Anna (66kg), aki három győzelem és egy vereség után ezüstérmet szerzett.

Cservenák Anna öt éve került Debrecenbe, s a korosztályos versenyeken szép sikereket ért el, ifjúsági B és A magyar bajnoki címet szerzett, valamint Európa-bajnoki részvétellel büszkélkedhet. A magyar ranglista vezetőjeként tagja a Héraklész-programnak. Jól jelzi tehetségét, hogy az ifjúsági mezőny mellett a felnőttek között is finálét vívhatott az ob-n. Pedig a sorsolás nem volt kegyes hozzá, nehéz ellenfeleket kellett legyőznie: három mérkőzésén is hosszabbításban vívta ki a sikert. A döntőbe jutásért vívott csatája igen kalandosra sikerült: ellenfelét lábra fogásért leléptették, ám miután kihirdették Anna győzelmét, kis idő múlva jelezték, újra kell küzdenie ellenfelével, mert menetidő lejárta után történt a lábra fogás. A 18 éves sportolót azonban nem tudták megtörni, waza-ari értékű dobással került a döntőbe. A fináléban tisztességgel helytállt nála erősebb ellenfelével szemben, komoly fegyvertényként értékelhető a felnőtt bajnoki ezüst. A versenyző felkészítői Nagy István, Raus Tamás és Balogh Csaba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!