Sport

2017.02.03. 15:39

DHK: karnyújtásra van a pályaelőny

Debrecen - Mozgalmas hétvégéje lesz a DHK-nak, szombaton és vasárnap is bajnoki vár a társaságra.

Debrecen - Mozgalmas hétvégéje lesz a DHK-nak, szombaton és vasárnap is bajnoki vár a társaságra.

A Debreceni Hoki Klub a Brassó csütörtöki legyőzésével nagy lépést tett az alapszakasz negyedik helye felé, amely pályaelőnyt biztosít a negyeddöntőben. A cívisvárosi együttes hátránya a 7–5-ös sikerének hála egy egységre olvadt a MOL Liga első szakaszát már befejező brassóiakkal szemben. Pontegyenlőség esetén a jobb egymás elleni mérlegnek köszönhetően a hajdúságiak végeznének előkelőbb helyen. Berta Ákoséknak hátrafelé is tekingetniük kell, hiszen a dunaújvárosiak még befoghatják őket, a Fejér megyeieknek két mérkőzés áll a rendelkezésükre a négypontos hátrány eltüntetésére.

Kedvező mérleg

A cívisvárosiak sorsa a saját kezükben van, ha a szombaton 17 órától a Dunarea Galati otthonában rendezett meccs, vagy a másnap szintén 17 órakor rajtoló SC Csíkszereda arénájában sorra kerülő ütközet közül az egyiket a rendes játékidőben behúzzák, matematikailag is bebiztosítják a negyedik pozíciót.

Az eddigi eredményekből kiindulva Jason Morgan legénységének jobban fekszik a csíkszeredaiak stílusa, mivel idén mindhárom bajnokin móresre tanították a Szeredát. A DHK a galacaiakat saját csarnokukban kétszer felülmúlták, ám december elején a hazai pályán szereplő Galac 2–1-re visszavágott. Nagy kérdés, a riválisok milyen lelkiállapotban korcsolyáznak ki a jégre, hiszen eldőlt, egyik alakulat sem bizonyíthat a playoffban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!