Sport

2017.02.09. 16:53

Átadtuk az év sportolóinak járó elismeréseket a megye legjobbjainak

Debrecen - A város vezetői is szívesen osztoznak a sportolók örömében.

Debrecen - A város vezetői is szívesen osztoznak a sportolók örömében.

Ezúttal a Hotel Óbesterben gyűltek össze a versenyzők, a város és a megye, illetve a sportszervezetek vezetői, hogy együtt ünnepeljék a 2016-ban legjobban teljesítőket. A Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online minden évben közösen keresi azokat, akiknek produkciója nem maradhat elismerés nélkül, vagyis az Év sportolóit. Nem volt ez másképp most sem, csütörtökön délelőtt adtuk át a díjakat az arra érdemeseknek.

Jó alkalom ez arra is, hogy a különböző sportágak képviselői találkozzanak. Mindig nagyon megörülnek egymásnak a versenyzők, edzők, vezetők, akik a kölcsönös gratulációk után még egy jóízű ebéd elfogyasztása közben is szakmázhatnak egy kicsit.

Lemondással jár

Az ünnepséget a Napló főszerkesztő-helyettese, Ratalics László köszöntője nyitotta meg.

– Kedves és fontos rendezvény ez számunkra. Örülünk, hogy évről-évre megjutalmazhatjuk megyénk sportolóit. Bár sokszor úgy tűnik, a siker csak a csillogásról szól, de tisztában vagyunk vele, hogy sok lemondással is jár az, hogy valaki felérjen a csúcsra. Éppen ezért még inkább megsüvegelendő az, amit az elmúlt esztendőben is letettek az asztalra a versenyzők.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy vitathatatlanul kell a kitartás a sporthoz, hiszen a most kitüntetettek is sok éves munkájuk elismeréseként vehették át a jutalmakat. – A sport sok mindenre megtanít, és bár rengeteg nélkülözéssel párosul, megéri. Megyénkben folyamatosan fejlődnek az infrastrukturális feltételek, vannak jó szakembereink, és remek sportolóink, akikre büszkék lehetünk – fogalmazott Pajna.

Debrecen polgármestere, Papp László szerint helyes, hogy nem csupán a város fejezi ki elismerését, hanem például a Napló is. – Az úgymond kirakatsportágak, úgy mint a labdarúgás, mindig kellő rivaldafényt kapnak, ugyanakkor a nem olimpiai sportágakról kevesebb szó esik. Éppen ezért fontos, hogy ezek képviselői is díjazva és segítve legyenek. Debrecen egy sportos város, büszkék lehetünk minden élsportolónkra, ahogy szokták mondani, a célig vezető küzdelem egyéni, de a siker közös.

A Napló sportrovatának vezetője, Boros Norbert elmondta, ismét több ezren adták le a szavazatukat, ezzel éles versenyt kialakítva több kategóriában. – Óriási csata kerekedett a rovatunk tagjai között ezúttal is, kiket hozzunk ki győztesnek. Bevalljuk, örültünk is, hogy nehéz dolgunk van, mert ez azt jelzi, 2016-ban is kiválóan teljesítettek legjobbjaink.

A beszédek után a legjobb és legnépszerűbb sportolók átvették a díjaikat, összeálltak egy közös fotóra, majd elfogyasztottak egy finom ebédet.

HBN


Díjazottak

A Napló sportrovatának döntése értelmében:

  • Az év felnőtt férfi sportolója: Nagy Konrád
  • Az év felnőtt női sportolója: Senánszky Petra
  • Az év utánpótlás férfi sportolója: Kosina Gergő
  • Az év női utánpótlás sportolója: Kozák Luca
  • Az év csapata: Flex-HD junior csoport (Bökönyi Klaudia, Magyar Anna, Major Adél, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Szász Nóra)
  • Az év edzője: Kókai Dávid
  • Az olvasóink szavazata alapján:

  • Az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolója: Mónus László József
  • Az év legnépszerűbb felnőtt női sportolója: Senánszky Petra
  • Az év legnépszerűbb utánpótlás férfi sportolója: Bárány Márk
  • Az év legnépszerűbb női utánpótlás sportolója: Tóvizi Petra
  • Az év legnépszerűbb csapata: DVSC-TVP
  • Az év legnépszerűbb edzője: Girdán Miklós

  • Hajdú-Bihar - A közönség és a szakmai zsűri is döntött, megszületett a végleges sorrend.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!