Sport

2017.02.09. 19:00

A jó eredményeikkel köszönik meg a bizalmat

Debrecen - A többszörös világcsúcstartó uszonyos úszónak, Senánszky Petrának új lendületet ad az elismerés.

Debrecen - A többszörös világcsúcstartó uszonyos úszónak, Senánszky Petrának új lendületet ad az elismerés.

Idén is megszavazták szerkesztőségünk tagjai és az olvasóink, hogy kik voltak a 2016-os esztendő legjobb sportolói a megyénkben. Ahogyan azt már hosszú évek óta megszokhattuk, Senánszky Petra ezúttal is tarolt, a Debreceni Búvárklub uszonyos úszója a felnőtt női sportolójának és a legnépszerűbb felnőtt női sportolójának járó elismerést is besöpörte.

Keményebb munkára sarkallja

– Nagyon örülök a díjaknak, hiszen ez is egy visszajelzés arról, hogy elismerik és értékelik az erőfeszítéseimet – mondta a díjkiosztó ünnepségen a sportoló. – Azért is jelent sokat számomra ez a gála, mert így év elején kapok egy lökést az előttem álló munkához. Ez arra sarkall, hogy továbbra is keményen dolgozzak, és megpróbáljak minél eredményesebb lenni, hiszen ezzel tudom megköszönni a szurkolóim bizalmát és szeretetét.

Kövérné Fejes Anikó tanítványa, a Kanadában tartózkodó gyorskorcsolyázó, Nagy Konrád nevében vette át az év felnőtt férfi sportolója díját. – Koniról mindig nagy büszkeség beszélnem. Nyolcadikos volt, amikor egyesületünkbe, a Debreceni Főnix SE-be került. Nagyon jó alkatú gyerek volt, ami nem csoda, hiszen sportoló szüleitől kiváló géneket örökölt. Mindig is szorgalmas, jó csapatjátékos volt. Nagy öröm, hogy a válogatottságig vitte, pedig felnőtt korba lépve nem lehetett könnyű számára összeegyeztetni a tanulást az élsporttal. Szurkoltam neki, sőt, én is voksoltam rá. Nyugodtan mondhatom, hogy jó helyre került ez a díj – mosolygott a kiváló edző.

Különdíjban részesült Holoda Péter, Hajdúszoboszlói Árpád SE úszója. Megyénk egyetlen aktuális olimpikonja jelenleg a tengerentúlon tanul, helyette az elismerést nevelőedzője, Ludmány László köszönte meg. – Ilyenkor visszajönnek a régi emlékek – nosztalgiázott az úszóedző. – Mint a legtöbben, Peti is egész fiatalon kezdett el úszni. Először a feleségem vezetésével sajátította el az alapokat, majd három év múltán került fel hozzám, a nagyobb csoportba. Már gyermekként is feltűnően céltudatos, kitartó volt, látszott rajta, hogy komoly eredményekre lehet majd képes. A nevében is mondhatom, nagyon jó érzés, hogy szűkebb pátriájában is elismerik az eredményeit.

Kelemen Éva és Tóvizi Petra | Fotó: Derencsényi István

Érzik a szurkolók szeretetét

A Loki-szurkolók ezúttal sem hazudtolták meg magukat, a piros-fehér színekért szorítók aktivitásának is köszönhetően az év legnépszerűbb csapata a DVSC-TVP lett, míg a legnépszerűbb női utánpótlás sportolónak a debreceni kézilabdázót, Tóvizi Petrát választották meg.

A Loki kéziseinek csapatkapitánya, Kelemen Éva fogadta a gratulációkat.

– Nagyon jó érzés, hogy ennyien szeretnek minket, ez a pályán is érzékelhető. Ha a szurkolók ott vannak velünk, akkor sokkal jobb hangulatú, küzdősebb meccseket játszunk. Bízom benne, hogy a megkezdett munkánk gyümölcse beérik, nagyon sokat dolgozunk érte, és úgy vélem, egyre eredményesebbek leszünk. Minél több mérkőzést akarunk nyeri az idén, amellett, hogy folyamatos legyen a fejlődésünk. Természetesen minden sportolónak megvannak az egyéni céljai, nekem is nagy erőt ad ezek elérésében a válogatottság. Azt ígérhetem, hogy a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk majd a pályán – fogalmazott Kelemen.

Tóvizi Petrát már az is meglepte, hogy bekerült a jelöltek közé. – Számomra ez pluszlendületet ad és sok erőt a folytatásra. Hogy mit hozhat az idei év? Remélem, minél több jót tartogat számomra. A fő célom az, hogy megálljam a helyemet a csapatban, és segítségére tudjak lenni a Lokinak.

Az olvasók által megválasztott férfi sportoló ezúttal az íjász Mónus László József lett. – Az egész családom sokat tett ezért az elismerésért. Ez a díj biztatás lehet minden olyan sportolónak, aki Hajdúnánásról, vagy más hasonlóan kisvárosból indul, hogy el lehet jutni onnan is a legjobbak közé. Ráadásul ezáltal a sportágam is reflektorfénybe kerülhet – mondta a sportoló, akit édesapja, a tavalyi év legnépszerűbb férfi sportolója, Mónus József kísért el.

– Óriási boldogság, hogy ezúttal a fiam nyert, hiszen a gyermekeink képviselik a jövőnket. Átadom neki, amit én tudok, ő pedig hozzáteszi a saját tudását, hitét. Ha büszkén harcol a céljaiért és kiáll az igazáért, akkor sokra viheti. Azt javaslom, mindig a saját útját járja, tisztleje a múltat és büszke legyen a nemzetére! Ő sokkal többre viheti, mint én.

HBN


Díjazottak

A Napló sportrovatának döntése értelmében:

  • Az év felnőtt férfi sportolója: Nagy Konrád
  • Az év felnőtt női sportolója: Senánszky Petra
  • Az év utánpótlás férfi sportolója: Kosina Gergő
  • Az év női utánpótlás sportolója: Kozák Luca
  • Az év csapata: Flex-HD junior csoport (Bökönyi Klaudia, Magyar Anna, Major Adél, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Szász Nóra)
  • Az év edzője: Kókai Dávid
  • Az olvasóink szavazata alapján:

  • Az év legnépszerűbb felnőtt férfi sportolója: Mónus László József
  • Az év legnépszerűbb felnőtt női sportolója: Senánszky Petra
  • Az év legnépszerűbb utánpótlás férfi sportolója: Bárány Márk
  • Az év legnépszerűbb női utánpótlás sportolója: Tóvizi Petra
  • Az év legnépszerűbb csapata: DVSC-TVP
  • Az év legnépszerűbb edzője: Girdán Miklós

  • Debrecen - A város vezetői is szívesen osztoznak a sportolók örömében.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!