Sport

2017.02.27. 14:44

A döntős szereplésért harcol a DHK

Debrecen - Gyenes Dávid szerint a MAC elleni párharcban elsősorban a stabil bekkelésre kell összpontosítaniuk.

Debrecen - Gyenes Dávid szerint a MAC elleni párharcban elsősorban a stabil bekkelésre kell összpontosítaniuk.

Rétestészta hosszúságúra nyúlt a Debreceni Hoki Klub–ASC Corona Brasov negyeddöntő a MOL Ligában, végül a mindent eldöntő hetedik ütközetet a hazai jégen szereplő hajdúságiak húzták be 4–3-ra vasárnap. Érdekesség, hogy a Diósgyőri Jegesmedvék és az Újpest is az utolsó mérkőzésen jutott tovább (a borsodiak a Ferencvárost, a lila-fehérek pedig a dunaújvárosiakat búcsúztatták). Egyedül a MAC Budapest fejezte be öt meccs után a Fehérvári Titánokkal vívott párharcot.

Akaratbeli különbség

– Nyilván a lehető leghamarabb szerettük volna biztosítani a helyünket az elődöntőben, de az legyen a legnagyobb problémánk, hogy ez csak a hetedik találkozón jött össze – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Gyenes Dávid. – Kiegyenlített küzdelmet vívtunk a brassóiakkal, mindkét gárda kitett magáért, jó teljesítményt nyújtottak a mérkőző felek. Talán a nagyobb akarás döntött a csapatok között. Az alapszakasz végén nagyot hajráztunk a pályaelőnyért, ami komoly jelentőséggel bírt, hiszen lelkes szurkolóink támogatásával kihasználtuk ezt a fórt. A dolgunkat sérülések nehezítették, ám a szakmai stáb mindig jól összerakta a sorokat. Hogy mi a véleményem a saját produkciómról? Nem lehetek elégedetlen, de hátradőlnöm sem szabad. Az idő előrehaladtával egyre inkább összeállt a védekezésünk, a csapattársak sok segítséget nyújtottak nekem. A Brassó vasárnapi felülmúlását követően egy szabadnapot kaptunk a regenerációra

Maximális koncentráció

Hétfőn eldőlt, hogy a cívisvárosiak útja a MAC testén keresztül vezethet a fináléba. Ugyanúgy mint az előző körben, a legjobb négy között is az egyik fél negyedik sikeréig tart a csata. A DHK-nak kedden 19 órakor már a Tüskecsarnokban lesz jelenése, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

– Nagy különbségekről nem beszélhetünk a pontvadászatban, általában szoros mérkőzések jellemzik a ligát. Nincsenek előre lefutott találkozók, az eredmény akár néhány perc leforgása alatt is megfordulhat. Oda kell figyelnünk a védekezésre, a figyelmünk egyetlen pillanatra sem hagyhat ki. Az ellenfelünk többet pihenhetett, míg mi meccsben vagyunk, ami lehet előnyös, de egyaránt hátrányt is jelenthet – zárta mondandóját a hajdúsági egylet 24 esztendős kapusa.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!