Sport

2017.01.24. 10:03

Orosz Viktor már kilencedik a ranglistán

Debrecen - Az elmúlt hétvégén Nimes-ben rendezték a World Archery 2017 Beltéri Íjász Világkupa 3. fordulóját, ahol Viktornak a legnépesebb CM (csigásíj, férfiak) kategóriában, 267 versenyző között kellett bizonyítania.

Debrecen - Az elmúlt hétvégén Nimes-ben rendezték a World Archery 2017 Beltéri Íjász Világkupa 3. fordulóját, ahol Viktornak a legnépesebb CM

(csigásíj, férfiak) kategóriában, 267 versenyző között kellett bizonyítania.

A kvalifikációban a maximális 600 pontból 591-et lőtt, amivel a 21. helyen rangsorolt. A teremíjász versenyeken 18 méteren zajlik a küzdelem, a világkupa elképesztő szorosságát jelzi, hogy idén sem jutott a csigásoknál a 32 közé az, aki 11-nél többször vétette el a 2 centiméteres tízes kört. A debreceni sportolónak a kiesők során végül a 17. helyen sikerült zárni a versenyt, ezzel újabb világkupa pontokhoz jutott. A végső pontozásba a három legmagasabb pontszámot elért versenyeket számítják be, így kialakul a legtöbb pontot szerző 16 versenyző listája. Ez a 16 versenyző vehet részt Las Vegasban a 4. világkupa-forduló (február 10-12.) után közvetlenül megrendezésre kerülő fináléban, ahol egyenes kiesésben dől el a trófea sorsa.

Ha a Las Vegas-i fordulón is sikerül hasonló eredményt elérni, Viktor is bekerülhet a fináléba. Ez óriási eredmény lenne a magyar versenyzőnek, hiszen a világkupa döntőbe jutó 16 íjász jelenleg a világ 16 legjobbja. Viktor jelenleg a 9. helyen áll a rangsorban az eddigi versenyeken gyűjtött pontjaival.

- Letizia SC -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!