Sport

2017.01.24. 15:48

Nem elégszenek meg az elődöntővel

Debrecen - Gyenes Dávid szerint a bekkelés kulcsfontosságú lesz a MAC csapatával vívott ütközeten.

Debrecen - Gyenes Dávid szerint a bekkelés kulcsfontosságú lesz a MAC csapatával vívott ütközeten.

A Debreceni Hoki Klubot mindössze egy lépés választja el a Magyar Kupa szombati fináléjától, Jason Morgan tanítványainak a MAC Budapest testén kell átverekedniük magukat az aranycsatához, a két együttes szerdán 19 órakor feszül egymásnak a Tüskecsarnokban. A másik ágon a DVTK Jegesmedvék a Dunaújvárosi Acélbikákkal viaskodik, a párharc esélyesének a saját csarnokukban jégre lépő borsodiak számítanak.

Mindenki bevethető

A cívisvárosiak az idei MOL Liga alapszakaszában már négyszer csaptak össze a fővárosi vetélytársukkal, a mérlegüket három vereség mellett egy győzelem teszi teljessé. A DHK-t különösen érzékenyen érinthette a szeptember 25-i összecsapás, amikor hazai környezetben súlyos, 9–1-es pofonba futott bele az akkor még Jevgenyij Muhin dirigálta alakulat. Ám ha a legutóbbi meccsből indulunk ki, bizakodhatnak a hajdúságiak, hiszen a duplázó Varga Arnold és Berta Ákos találatának köszönhetően 3–1-re diadalmaskodtak idegenben. A kupa első szakaszában vívott meccsen 0–0-ra végeztek a felek, végül a cívisek szétlövésben diadalmaskodtak. A debrecenieknek egyébként fekszik az MK, ugyanis a legutóbbi két kiírásában a dobogó legalsó fokára állhattak, vajon idén sikerül a bronzérmet fényesebben csillogó medáliára cserélniük?

– Természetesen nem azért megyünk Budapestre, hogy kikapjunk. Szeretnénk döntőt játszani, de nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk keretét jó játékosok alkotják, a pontvadászatban kiválóan szerepelnek – válaszolta a Hajdú-bihari Naplónak Gyenes Dávid, a cívisek kapusa. – Elsősorban a stabil védekezésre kell építenünk. Alaposan felkészültünk a fővárosiakból, sokat videóztunk a felkészülés során. A meccs napján utazunk majd, mielőtt útra kelünk egy átmozgató edzésen veszünk részt Debrecenben. Szerencsére teljes kerettel állhatunk ki, sérülések nem nehezítik a szakmai stáb életét. A Csíkszeredát sikerült 4–1-re felülmúlnunk hétfőn a MOL Ligában, a mérkőzés döntő részében a mi akaratunk érvényesült. Fontos volt ez a találkozó, ugyanis kisebb szünet után ismét felvehettük a ritmust.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!