Sport

2017.01.20. 17:18

Sportágának legjobbja lett Molnár Sándor

Debrecen - A januári, budapesti 2016-os Triatlon Gála díjkiosztón minden lehetséges trófeát bezsebelt Molnár Sándor.

Debrecen - A januári, budapesti 2016-os Triatlon Gála díjkiosztón minden lehetséges trófeát bezsebelt Molnár Sándor.

A veteránsportoló, a 70-74 évesek korcsoportjában vezeti a triatlon ranglistát, de a duatlon értékelésnél is az ő nevét szólították először. A Triatlon Veterán Év sportolója cím odaítélésénél verte a hatvan éveseket is. Az Arany Oklevelet azzal érdemelte ki, hogy négynél több országos bajnokságon akasztottak aranyérmet a nyakába. Ezzel a teljesítménnyel rajta kívül még a fiatalabb korcsoportokban sem voltak hétnél többen. A józsai kiválóság nyáron lépett át a hetedik X-be, és minden vágya az volt, hogy a neves dátumot triatlon országos bajnoki címmel ünnepelje. A 3800 méteres úszást 1óra 43 perc alatt teljesítette. Ezután következett a180 kilométer a bicikli nyergében. Ezt az irdatlan távot 6 óra 43 perc alatt sikerült letekernie. A 42 kilométeres futásra 5 óra 40 percre volt szüksége. Utolsó kört győzelmi mámorban futotta, boldogan szakította át a célszalagot. Örömét fokozta mikor megtudta, akik 70 év felett addig teljesítették az Iromant, neki van a legjobb időeredménye. A mozgással töltött összideje: 14 óra 30 perc, 54 másodperc volt.

- A kiváló eredmények ellenére többen le akarnak beszélni a folytatásról, koromra hivatkozva – jegyzi meg kételkedve. Ez néha elbizonytalanít, de amíg érzem magamban az erőt, addig folytatni akarom, ha rövidebb távokon is. Idei tervem között az Ironman országos bajnoki cím megvédése szerepel. Legalább egy nemzetközi triatlon versenyen szeretném megmérettetni magamat. Visszatérek ifjúkori szerelmemhez a kerékpározáshoz, és az amatőrök között a 11 fordulóból álló magyar bajnoki verseny sorozatot szándékozom végig vinni, majd az év végi összesítésnél dobogón végezni. Természetesen tudom, ezekhez a tervekhez sokat kell edzeni. A mozgással töltött idő viszont kamatozhat az egészségben, ezért sokat tudok majd foglalkozni szabadidőmben három szép unokámmal.

HBN–Kiss Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!