Sport

2017.01.25. 07:08

Kibrusztolt győzelem a Dunaújváros ellen: tombolt a B-közép, örömünnep a Hódosban!

Debrecen - Hiába volt a Kohásznál három gólvágó, a Loki igazi csapatként küzdve megérdemelten nyert.

Debrecen - Hiába volt a Kohásznál három gólvágó, a Loki igazi csapatként küzdve megérdemelten nyert.

Vérbeli rangadót játszottak a K&H női kézilabda liga keddi fordulójában, ugyanis a tabella 4. helyén álló Dunaújvárosi Kohász látogatott az 5. pozícióban tanyázó DVSC-TVP-hez. Mindennek ellenére közel sem volt telt ház a Hódosban, aminek egyrészről a férfi kézilabda-válogatott negyeddöntős találkozója lehetett az oka, amit mindössze egy órával a Loki mérkőzése előtt kezdtek, illetve a szokatlan, keddi játéknap is többeket elriaszthatott. Akik ott voltak a lelátókon, azok szívesen és nagy tapssal fogadták a pályára kifutó újvárosi játékosok között az egykori debreceni kedvenceket, Kudor Kittit és Karnik Szabinát.

Fej fej mellett

A piros-fehérek már nem voltak ilyen kedvesek az ellenféllel, gyorsan megléptek két góllal, Anna Punyko és Kelemen Éva találatával. A folytatásban a Kohász rendre egyenlített, majd a 10. percben megfordította az állást (4–5), sőt két perc múlva már hárommal mentek Zovko-mester tanítványai. Szerencsére volt válaszuk a cíviseknek is, a 24. minutumban újfent a Lokinál volt a fór. De ez az előny sem maradt tartós, a félidőben 14–13-ra a dunaújvárosiak vezettek.

A szünetet követően is óriási csata zajlott a pályán, mindössze annyi különbséggel, hogy a DVSC sokáig csak loholt a vendégek után. Mindez az 50. percig tartott, ekkor szűk három minutum alatt négy gólt lőtt a Debrecen, s átvette a vezetést (27–24). A végjátékban a csereként pályára lépő kapus, Lajtos Nóra a bravúrjaival nyújtott megnyugtató hátteret a támadásokhoz, amit Kelemen Éva és Sirián Szederke szebbnél szebb gólokkal hálált meg. A végjátékban még kapaszkodtak Kovács Annáék, de már nem tudták megakadályozni a Loki-sikert (30–29). (Érdekességképpen: az újvárosiaknál Kovács Anna, Szalai Babett és Klujber Katrin igazán kitett magáért, a triumvirátus 24 találatot jegyzett a csapatuk 29 góljából, de ez most kevésnek bizonyult.)

A debreceni hölgykoszorú nagyon fontos győzelme Tone Tiselj vezetőedzőt arra késztette, hogy cigánykerekezéssel és kézenátfordulással köszönje meg a szurkolók támogatását a találkozó után.

HBN-BN


Tények

DVSC-TVP–DUNAÚJVÁROSI KKA 30–29 (13–14)

Debrecen, 1000 néző. Vezette: Herczeg, Südi

DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi 3, Punyko 4, GARBUZ 4, SIRIÁN 4, DESZPOTOVICS 4, KELEMEN 5. Csere: LAJTOS (kapus), CSÁKI 5 (4), Tóvizi 1, Tóth M., Siska, Pénzes. Edző: Tone Tiselj

DKKA: OGUNTOYE – KLUJBER 9 (1), KOVÁCS ANNA 9, Karnik 1, Cifra 1, SZALAI 6, Molnár B. Csere: Csapó (kapus), Kudor, Takács D., Hornyák B. 1, Rácz–Vincze 2, Nick, Edző: Zdravko Zovko

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 12. p.: 4–7. 19. p.: 7–7. 24. p.: 10–9. 37. p.: 16–18. 48.p.: 21–23. 53.p.: 27–24.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 7/4, ill. 4/1


Mesterszemmel

Tone Tiselj: Újabb nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ráadásul a bajnoki menetrend is kihívásokat tartogat számunkra. Így elég küzdelmes megtalálnunk a formánkat, de minden igyekezetünkkel ezen vagyunk és leszünk. Védekezésben rosszabb teljesítményt nyújtottunk, mint szoktunk, a jobb rotációs lehetőségeinkkel nyertük meg a mérkőzést. Köszönet a játékosoknak, az egész stábnak, a szurkolóknak. A DVSC így együtt alkot egy nagy családot, ettől vagyunk erősek!

Zdravko Zovko: Kemény, küzdelmes meccset játszottunk. Az első félidőben mi voltunk a jobbak, a második játékrészben pedig a Debrecen. A második félidei rossz védekezésünkön úszott el a győzelem. Emellett becsülettel küzdött a csapat, de összességében sok hibát vétettünk, és ez nem fért bele.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!