Sport

2017.01.19. 11:12

Férfi vízilabda BL - Háromgólos egri győzelem a Hannover ellen

Budapest/Eger - Az Eger három góllal nyert a Hannover ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Budapest/Eger - Az Eger három góllal nyert a Hannover ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló:

B csoport:

ZF-Eger - Hannover (német) 10-7 (5-4, 2-0, 1-1, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi 4, Hosnyánszky 3, Kovács 3

Dabrowski Norbert csapatának fontos volt a hazai győzelem, mert az első három fordulóban egy győzelem mellett kétszer kikapott.

Az első negyed kilenc találatot hozott, a folytatásban viszont már nehezebben estek a gólok. A második nyolc percben két eredményes akcióval háromra növelte előnyét az Eger, s ugyanennyi volt a különbség a harmadik után is. A negyedik szakasz elején 9-5-re módosult az állás, s bár a Hannover gyorsan visszajött két gólra (9-7), Hosnyánszky Norbert beállította a végeredményt.

A magyar csapat a következő fordulóban a spanyol CNA Barceloneta vendége lesz február 8-án.

Korábban:

A csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Nice (francia) 17-4 (3-1, 7-0, 4-2, 3-1)

A-Híd OSC-Újbuda - Brescia (olasz) 7-7 (4-2, 0-0, 1-3, 2-2)

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. Mivel a budapesti hatos döntőben rendezőként automatikusan résztvevő Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül az A csoportból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott - az április 26-án záruló főtáblás szakasz után - a hatcsapatos döntőben, amelynek május 25. és 27. között ad otthont a Dagály Uszodakomplexum.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!