Sport

2017.01.18. 10:46

Férfi kosárlabda BL - Közel volt a bravúrhoz a Szolnoki a Besiktas ellen

Szolnok - A Szolnoki Olaj hazai pályán hosszabbítás után öt ponttal kikapott a csoportelső török Besiktastól kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában.

Szolnok - A Szolnoki Olaj hazai pályán hosszabbítás után öt ponttal kikapott a csoportelső török Besiktastól kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában.

A csoportkörből még egy forduló van hátra, a Szolnok azonban már biztosan az utolsó helyen végez az E jelű nyolcasban, s nem juthat tovább.

Eredmény:

E csoport, 13. forduló:

Szolnoki Olaj-Besiktas (török) 91-96 (18-18, 17-26, 24-12, 21-24, 11-16) - hosszabbítás után

a magyar csapat legjobb dobói: Andric 20 pont, Vojvoda 18, Pavlicevic 17, Boriszov 17

A magyar bajnok 12 forduló után 2/10-es győzelmi mérleggel az utolsó, nyolcadik helyén állt, a Besiktas viszont 10/2-vel az E csoport éllovasaként érkezett a Tiszaligeti csarnokba. A két gárda isztambuli összecsapását az ellenfél nyerte novemberben 89-74-re.

A Tisza-partiaknál a másfél hete lemondott Stojan Ivkovicot eddigi segítője, Kmézics Zorán váltotta a vezetőedzői poszton, aki két győzelemmel mutatkozott be: csapata legyőzte a lengyel Zielona Gorát a BL-ben, majd a hétvégén a Körmend elleni rangadót is megnyerte.

A Szolnok az első negyedben méltó ellenfele volt a török bajnokság harmadik helyezettjének, és bár a félidőre kilencpontos hátrányba került, a harmadik játékrészben egy 19-5-ös szériát produkálva a vezetést is átvette (56-54).

A találkozó hajrájára is a szolnokiak érkeztek előnnyel, kevesebb mint egy perccel a vége előtt még öt ponttal vezettek, ám a törökök egyenlíteni tudtak, majd a hosszabbítást jobban bírták, így győzelemmel távoztak Szolnokról.

A hazaiak legeredményesebb játékosa a nemrég szerződtetett horvát center, Luksa Andric volt 20 ponttal.

Az Olaj jövő szerdán a belga Charleroi csarnokában zárja a csoportkört.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!