Sport

2016.12.07. 16:09

Új edzővel az Orosháza ellen

Balmazújváros - Magi Serra váltotta a Balmazújváros kispadján Füzesi Ferencet.

Balmazújváros - Magi Serra váltotta a Balmazújváros kispadján Füzesi Ferencet.

Edzőváltáson esett át kedden az NB I-ben szereplő Balmazújváros férfi kézilabdacsapata, közös megegyezéssel távozott a gárda éléről Füzesi Ferenc, illetve megvált a klub a nyáron szerződtetett korábbi válogatott játékosától, Katzirz Dávidtól is. Már a hajdú-bihariak új mestere is megvan, a Győri ETO SZESE-től érkezett az Újvároshoz Magi Serra.

Talán sokan nem lepődtek meg a történteken, hiszen a Balmaz tizenhárom mérkőzésen csupán három pontot tudott gyűjteni, ezzel pedig a tabella utolsó, 14. helyén áll.

Csalódott

Lapunknak Füzesi Ferenc elmondta, egyáltalán nem örül az eseményeknek. – Hosszú vajúdás után született meg a döntés, amitől egyáltalán nem vagyok boldog. Szerettem Újvároson dolgozni, fontos volt számomra a csapat, de ha valaki rápillant a tabellára, láthatja, hogy valami nem stimmelt. Ebben az szezonban valahogy nem ment, pedig a játékosállomány adott volt ahhoz, hogy ennél sokkal jobban szerepeljünk. Nagy gond nem volt, csak a sok apróság összeadódott, és ez lett belőle – nyilatkozta a Naplónak Füzesi, akinél érdeklődtünk arról is, tudja-e már, hogyan tovább.

– Korai még a jövőről beszélni, bár az biztos, hogy nem akarok pihenni, nem vagyok fáradt. Csalódottságot érzek, ezzel együtt az erő megvan bennem, hogy máshol folytassam. Attól sem zárkózom el, hogy egy NB I/B-s együttesnél dolgozzak, az Újvárossal is ott kezdtünk, és szép sikereket értünk el – fogalmazott a leköszönő mester, aki 2013-ban került Újvárosra.

Bemutatkozhat

Az új spanyol tréner csütörtökön már be is mutatkozhat, 18 órától az Orosháza látogat a Kőnig Rendezvényközpontba. A vendégek sem remekeltek eddig, nyolc egységgel a 12. helyen állnak a pontvadászatban.

Az újvárosiak múlt szombaton Gyöngyösön vendégszerepeltek, és kaptak ki 27–21-re. Az orosháziak legutóbbi bajnokijukat a Cegléd ellen vívták, és 25–18-ra nyerni tudtak. Az előző idényben az alapszakasz során először 26–26-os döntetlent játszottak a felek, majd a „visszavágón” 25–23-ra a Balmaz nyert. Az alsóházi rájátszásban is kétszer találkoztak a csapatok, az első és a második ütközetet is a Békés megyeiek húzták be, előbb 28–26-ra, majd 26–21-re diadalmaskodtak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!