Sport

2016.12.10. 16:52

Több ezer gyerek focizik

Debrecen - Bár nem egyszerű a helyzet, még mindig rengeteg fiatal rúgja a labdát rendszeresen.

Debrecen - Bár nem egyszerű a helyzet, még mindig rengeteg fiatal rúgja a labdát rendszeresen.

A Bozsik programot 2002-ben hozták létre, s kisebb-nagyobb változásokkal a mai napig is működik ez az utánpótlás-nevelő rendszer. Az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága a közelmúltban rendezte a Bozsik Egyesületi Programban résztvevő sportegyesületek képviselőinek az őszi idény félévértékelő értekezletét, ami egyben évzáró is volt. A Vármegyeháza Éttermében megtartott rendezvényen a beszámolókon túl tíz megyei edzőt jutalmaztak példaértékű munkájukért.

Változik a helyzet

– A jelenleg működő Bozsik Egyesületi Program teljes mértékben lefedi az egész megyét, 62 egyesület kötelékében 303 csapatban 3354 gyermek futballozik az U7-es korosztálytól az U13-ig. Nagyon nagy erőket mozgósítunk azért, hogy minél nagyobb legyen a létszám. De ez nem egyszerű feladat, nehéz rávenni a gyermekeket a rendszeres sportolásra. Szeretnénk, ha a srácok egész évben rúgnák a labdát, így a téli holtidényben futsalozhatnak, míg nyáron strandfocizhatnak a program keretein belül – nyilatkozta a Naplónak a megyei igazgató, Csige László, aki elmondta, a kisebb focistákat fesztivál jelleggel versenyeztetik, míg a nagyobbak tornákon mérik össze erejüket. – Ez a program januártól megváltozik, a megyei igazgatóságok helyett 12 kiemelt akadémia kezébe kerül az irányítás, a Debreceni Labdarúgó Akadémiához három-három hajdú-bihari, illetve szabolcsi alközpont tartozik majd.

A negyedikek

A megyei igazgató beszélt a Bozsik Intézményi Programról is. – Ebben a rendszerben az óvodásoktól az általános iskolásokig 7 ezer gyermek focizik. Ezzel a létszámmal Budapest, Pest és Szabolcs megye mögött a negyedikek vagyunk országos viszonylatban. Keményen dolgozunk azért, hogy minél jobb utánpótlás-nevelő munkát végezzünk a megyében – zárta mondandóját Csige László.

HBN-BN


A díjazottak

Asztalos Péter (Hajdúhadház), Oláh Sándor (Vámospércs), Orosz János (Nyíradony), Lajos Ferenc (Debrecen, Olasz Focisuli), Bukus Péter (Berettyóújfalu), Pál László (Hajdúszoboszló), Szabó Imre (Téglás), Berta László (Hajdúböszörmény), Kovács Krisztián (Báránd), Szegedi Szabolcs (Hajdúsámson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!