Sport

2016.12.12. 17:10

Megterhelő és sikeres ősz

Balmazújváros - Virág Aladár az őszi ütközetek közül a Szpari felülmúlását tartja a legnagyobb fegyverténynek.

Balmazújváros - Virág Aladár az őszi ütközetek közül a Szpari felülmúlását tartja a legnagyobb fegyverténynek.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgói a 2016-os esztendő utolsó bajnokiját Sopronban vívták. Batizi-Pócsi Balázs révén a házigazda szerezte meg a vezetést a vasárnapi összecsapás 29. percében. Az eredményjelző nem sokáig „fagyott be”, hiszen Vajda Sándor nyolc minutummal később párviadalt nyert a kisalföldiek kapusával, Heinrich Márkkal szemben, ezzel beállította az 1–1-es végeredményt.

– Annak ellenére, hogy december közepe van, remek minőségű pályán futballozhattunk a hétvégén – kezdte a beszélgetést Virág Aladár, az újvárosiak rutinos balhátvédje. – A hosszú út miatt fásultságot és fáradtságot éreztem a társaságon, sajnos nem tudtuk a saját játékunkat produkálni. A jó erőkből álló ellenfelünk dominált a mérkőzés során, sok lehetőséget dolgozott ki. Miután hátrányba kerültünk, szerencsére nem estünk kétségbe, szép akciót követően egalizáltunk. Győzni szerettünk volna, ennek ellenére nem lehetünk elégedetlenek a döntetlennel.

Örülnek a szünetnek

A másodosztályú bajnokságban a küzdelem februárban folytatódik, a tabellára pillantva megállapíthatjuk, öldöklő csata lesz a feljutásért: a hatodik helyen tanyázó mosonmagyaróváriakat mindössze öt egység választja el az éllovas Puskás Akadémiától. A harmadik Balmaz is jó eséllyel pályázik az osztályváltásra, Feczkó Tamás tanítványai csupán két ponttal gyűjtöttek kevesebbet a bombaerős kerettel rendelkező felcsútiaktól.

– Nem igazán szoktunk beszélgetni az élvonalról az öltözőben. Sok van még a pontvadászat végéig, rendkívül kiegyenlített a mezőny, hatalmas tülekedés várható az első két pozícióért. Több fordulón keresztül vezettük a táblázatot, de a jelenlegi helyezésünknek is örülünk. A rajt előtt nem sokan gondolták, hogy a Balmazújváros ilyen teljesítményt nyújt majd. Mind fizikálisan, mind mentálisan eléggé megterhelő volt az őszi idény, ránk fér a pihenő. Hogy melyik meccsről őrzöm a legkedvesebb emlékeket? Egyértelműen a Nyíregyháza otthonában aratott győzelmünket emelném ki, mivel szép stadionban minőségi rivális ellen bizonyíthattuk rátermettségünket – zárta mondandóját a hajdúsági alakulat harmincasa.

HBN-BÁ


Balmazújváros - A Merkantil Bank Liga NB II. 20. fordulójában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese a Swietelsky-Sopron VSE otthonába látogatott vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!