Sport

2016.12.19. 12:11

Kiválóan zárták a Békessy Béla Vívó Klub kardozói az óévet

Debrecen - A 2016-os év utolsó vívóversenyén ismét letették névjegyüket a Békessy Béla Vívó Klub kardvívói. A mindössze 13 éves Battai Sugár Katinka a kadet mezőnyben nyert bronzérmet, míg Urbán Ádám a junior férfiaknál végzett az 5. helyen.

Debrecen - A 2016-os év utolsó vívóversenyén ismét letették névjegyüket a Békessy Béla Vívó Klub kardvívói. A mindössze 13 éves Battai Sugár Katinka a kadet mezőnyben nyert bronzérmet, míg Urbán Ádám a junior férfiaknál végzett az 5. helyen.

A 2016/2017-es vívóévad utolsó óévi versenyén újra bizonyították tehetségüket a debreceni kardvívók. A szombati versenynapon az U17-es, kadet mezőnyben újra egy cívisvárosi vívóra szegeződött a szakemberek szeme. A Békessy Béla Vívó Klub újonc korosztályú pengeforgatója, Battai Sugár Katinka ismét letette névjegyét az idősebbek között. Az már nem is meglepő, hogy a csoportkörét 100%-os teljesítménnyel tudta le a debreceni tehetség, de ahogy az elődöntőig menetelt az mindenképpen imponáló volt. Első ellenfelét 15-4-re, a másodikat és a harmadikat egyaránt 15-10-re múlta fölül. Az elődöntőben csupán a BVSC stabil válogatott versenyzője, Nagy Valentina tudta csak megállítani a debreceni „kardtündért”. Battai Sugár Katinka bronzérme újabb hatalmas fegyvertény a Békessy Béla Vívó Klub boszorkánykonyhájából.

A juniorok mezőnyében is volt minek örülni a vívóknak. Urbán Ádám és Kiss Péter egyaránt remek vívással fejezték be a csoportkört. Kiss Péter a legjobb 16 közé jutásért egy végletekig kiélezett asszóban maradt alul a kétszeres egyéni magyar bajnok MTK-s, Rajkai Boldizsárral szemben. Urbán Ádám könnyed győzelmekkel jutott el a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató döntőbe, ahol szintén megfontolt vívással kezdte negyeddöntőjét, amit végül egy tus döntött el. Ezúttal nem ide. Urbán Ádám így a nagyon előkelő 5. helyen végzett.

A délutáni hölgyversenyen tovább folytatódott a kardvívók remek teljesítménye. Battai Sugár Katinka a juniorok között is magabiztos 3/2-es mutatóval fejezte be csoportkörét, klubtársa, Leitner Dorka ugyanezt a szakaszt imponáló 4/1-el teljesítette. A 32-es tábla egyikőjüknek sem jelenthetett gondot, így mindketten vívhattak a nyolcas döntőért. Battai Sugár a kétnapos küzdelem végére kissé elfáradt, de így is nagyot küzdve maradt alul jóval tapasztaltabb ellenfelével szemben. Leitner Dorka Urbánhoz hasonlóan egy végletekig kiélezett asszóban, mindössze egy tussal maradt le a negyeddöntőről. A kadet korosztályban szerzett bronzéremmel, illetve a junior korosztályban begyűjtött Urbán ötödik hellyel kiváló 2016-os évet zártak a debreceni kardvívók, és bizakodva várhatják az idény 2017-es folytatását.


Eredmények:

Kadett női kard válogató – Újpest

3. Battai Sugár Katinka

Junior férfi kard válogató – Újpest

5. Urbán Ádám

20. Kiss Péter

Junior női kard válogató – Újpest

13. Leitner Dorka

14. Battai Sugár Katinka


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!