Sport

2016.12.15. 16:07

DHK: letörnék az Acélbikák szarvát

Debrecen - Vaszjunyin Artyom szerint a Duna-parti vetélytárs ellen még a nagyágyúk sem mehetnek biztosra.

Debrecen - Vaszjunyin Artyom szerint a Duna-parti vetélytárs ellen még a nagyágyúk sem mehetnek biztosra.

A táblázat hatodik helyét elfoglaló Debreceni Hoki Klub az ötödik Dunaújvárosi Acélbikákat látja vendégül pénteken 18 órakor a MOL Ligában. A hajdúságiak szeptember közepén már összecsaptak hazai jégen a Fejér megyeiekkel, arról az ütközetről a cívisek őriznek szebb emlékeket, hiszen 4–1-re verték ellenfelüket.

Feljebb kúsznának

– Jelentős következtetéseket nem szabad levonni az őszi találkozóból, hiszen mindkét alakulat jelentős változásokon ment keresztül azóta – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak Vaszjunyin Artyom, a DHK keretének egyik legrutinosabb tagja. – Nehéz dolgunk lesz a stabilan játszó dunaújvárosiak ellen, riválisunk még az élcsapatok dolgát is rendre megnehezíti. Ennek ellenére természetesen a három pont begyűjtésére törekszünk. Az újvárosi együttesben ponterős csatárok állnak a mester rendelkezésre, emellett vannak olyan bekkek, akik a rivális kapujára is veszélyesek. Szerencsére sikerélménnyel várjuk a meccset, ugyanis a Belgrád otthonában 7–3-ra diadalmaskodtunk vasárnap. Tisztában voltunk vele, hogy a szerbek legyőzése kötelező feladat, ám gyakran az ilyen rutinfeladatok bizonyulnak a legkeményebb diónak. Sima meccs volt, de követtünk el olyan hibákat, amelyek a belgrádiaktól erősebb vetélytársak ellen nem férnek bele.

Jelentős terveink vannak az alapszakasz zárásáig, az első négy pozíció valamelyikét akarjuk megkaparintani.

Úgy gondolom, nem tűztünk ki magunk elé irreális célt, a saját dolgainknak kell foglalkoznunk, és lépésről lépésre haladni az úton.

Klasszisoktól tanulhatott

Vaszjunyin ennek a szezonnak már csapatkapitányként vágott neki, új szerepkörével kapcsolatban vegyesek az érzései.

– Sosem törekedtem arra, hogy ezt a tisztséget én töltsem be. A társaim választottak meg „csékává”, jól esett a bizalmuk, amit mindenképpen szerettem volna meghálálni. A megtiszteltetés mellett nagy teherrel is jár a poszt, őszintén megmondva a médiaszerepléseket például nem nagyon szeretem. Akinek bármilyen problémája adódik, bátran fordulhat hozzám, mindenkinek próbálok segíteni. Pályafutásom során olyan kapitányok vettek körbe, mint Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Ladányi Balázs vagy Ocskay Gábor, akiktől sok dolgot elleshettem – osztotta meg a hajdúsági alakulat hetvennyolcas mezét viselő jégkorongozó.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!