Sport

2016.12.05. 06:16

DEAC: Nyolcat vágott a debreceni csapat, a felét kapta vissza

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata nagyon fontos kiesési rangadót nyert meg az Airnergy ellen idegenben. Ezzel elmozdult a kiesést jelentő utolsó helyről az NB I-ben - éppen mostani ellenfelét előzte meg.

Debrecen - A DEAC női futsalcsapata nagyon fontos kiesési rangadót nyert meg az Airnergy ellen idegenben. Ezzel elmozdult a kiesést jelentő utolsó helyről az NB I-ben - éppen mostani ellenfelét előzte meg.

Érdekesség, hogy a mai napon kimagaslóan játszó debreceniek ősz elején otthon nem bírtak a fővárosiakkal, ám ezúttal az egyaránt mesterhármast jegyző Urai Bianka csapatkapitány és Erdős Edina vezetésével gólzáporos sikert arattak a nemrég egyébként válogatott játékosedzővel megerősített Airnergy ellen.

Hivatalosan a női bajnok Astra által szervezett Karácsonyi Kupán vett részt a DEAC (a négyes tornán hazaiak és a debreceniek mellett a Hajdúböszörményi TE és az Airnergy szerepelt még). Az első napon két kemény meccsen, az élvonalbeli bajnoki címre törő gárda ellen játszott - felfogása szerint - a vasárnapi rangadóra felvezető összecsapást a DEAC, amelyeken 5-1-re és 6-1-re kapott ki az Astrától és a HTE-től. Másnap aztán - részben a kupa bronzmeccsén, de főként NB1-es bajnokin - aztán a két alsóházi gárda mérkőzött meg, amelyen a DEAC már az első félidőben jó pár helyzetet dolgozott ki, de végül csak kettőt váltott gólra - az Airnergy pedig egyszer talált be.

A 2-1-es vezetést aztán egy még parádésabb második félidő követte - debreceni szempontból. Az ezen a napon klasszis teljesítményt nyújtó Urai és Erdős ellenállhatatlanul játszott, de a kapuban Katona Barbara is kivette a részét a sikerből. Névrokona, az ebben a szezonban először pályára lépő Bornemissza is gólt szerzett, akárcsak Radics Ágnes. Az Airnergy részéről a top játékos Üveges megpróbált mindent, s ő is mesterhármasig jutott, de ez csak arra volt elég, hogy 6-4-es debreceni vezetésnél a fővárosi alakulat meleggé varázsolja a helyzetet. Ekkor bejött ugyanis a hazaiak kapus lehozatala, ám a DEAC átvészelte a nehéz időszakot, és végül két remek ellentámadásból megadta a kegyelemdöfést.

Ezzel a DEAC nagyon fontos bajnoki pontokat szerzett, valamint a Karácsonyi Kupa 3. helyét is megszerezte.

- Koppányi Szabolcs -


Női futsal NB1. 10. forduló

Airnergy FC - DEAC 4-8 (1-2)

DEAC-gólok: Urai és Erdős (3-3), Radics és Bornemissza

Sólyom Attila edző: - Egyenlő erők küzdelméből ezúttal mi jöttünk ki jobban. Elégedett vagyok a nagyon pontos helyzetkihasználással, a taktikus játékkal és a jó védekezéssel, és ezúttal nem volt gyenge pontunk. Jól játszottunk, kapusunk is remekül védett, koncentrációnk pedig végig kitartott. Két perccel a vége előtt még kettővel mentünk, de jött két sikeres ellentámadás és magabiztossá tettük a győzelmet. Ez fontos lépés volt a bentmaradás eléréséhez, de még sokat kell fejlődnünk, dolgoznunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!