Sport

2016.11.30. 18:54

Videó: „Annyit ér ez a játékos, mint a nyugdíjam”

Balmazújváros - Szeretik a focit: a hétköznap déli kezdés ellenére sokan voltak kíváncsiak a Balmazújváros MK-meccsére.

Balmazújváros - Szeretik a focit: a hétköznap déli kezdés ellenére sokan voltak kíváncsiak a Balmazújváros MK-meccsére.

Na mi újság, voltatok tegnap kézimeccsen, komám?” – hangzott el a balmazújvárosi stadion büféjében a kérdés, amelyre rögtön jött a nem is biztos, hogy komolynak szánt válasz: „nem tudtuk eldönteni, hogy színházba vagy meccsre menjünk, ezért maradtunk otthon”. Az italmérésben a jókedv és sör volt az úr, ennél magasabb maligánfokú szeszt a rendelet értelmében nem mérhettek a kupamérkőzésen sem.

Apróra nőtt „ultrák”

A pult mögött tüsténkedő hölgyek rendkívül készségesek voltak, azonban az kissé ront az összképen, hogy a helyiek nem készültek forró teával, holott erre igen nagy igény mutatkozott volna, különösen a kivezényelt általános iskolások körében. Utóbbiak alkották egyébként a szervezett szurkolói csoportot a stadionban, a kapu mögötti szektorban gyakran felharsant ajkukról a „Hajrá Újváros” biztatás, jelentősen megdobva ezzel a hangulatot.

Bár a hőmérő nem mutatott többet három foknál, még ezen a fagyos szerdai napon is érezhető volt valamelyest az újvárosi fociláz, amikor kilátogattunk a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Zalaegerszeg Magyar Kupa-összecsapásra, amelyet a legjobb tizenhat közé jutásért rendeztek meg délidőben.

A drukkerek körében még mindig beszédtémát szolgáltatott a vasárnapi, Puskás Akadémia elleni összecsapás, amelyet a vendégek egy olyan góllal nyertek meg, amely előtt két PAFC-támadó is lesről indult. Sokan úgy vélik, hogy néhány, a feljutásért harcoló együttest hátszél is segít az előrejutásban. Állítólag, amennyiben a Balmaz az első két hely egyikén végezne a szezon végén, a narancssárga-fekete klubnál is meglenne anyagi háttér az első osztályra.

Rendhagyó mezcsere

Nem indult túl nagy iramban a találkozó, amelyen mindkét gárda több kulcsemberét is pihentette, ez és a pálya némileg megviselt állapota nem segítette éppen elő az élvezetes játék kialakulását. Szerencsére egy-egy üdítő bekiabálás pillanatokra elfeledtette velünk a hideget: „Te már akkor is egy senki voltál, amikor még voltál valaki!”

Csak akkor paprikásodott föl a hangulat, amikor a félidő közepén megszerezték a vezetést a zalaiak, a lelátóról úgy tűnt, hogy kapushibából, szegény Szécsi Gergőt többen lecserélték volna a találat után.

A szünetben ismét föllendült a büfé forgalma, az emberek többsége pedig úgy látta, benne van még a meccsben a fordítás lehetősége, de az eddig látottaknál többet kell mutatniuk a hazaiaknak.

A második félidő elején a hazai védő, Papp Ferenc meze véres lett egy kisebb sérülést követően, ezért le kellett cserélnie a szerelést, de per pillanat nem volt kéznél másik 3-as számú mez, így 17-esben tért vissza a pályára. Pár perc múlva azonban megérkezett a megfelelő felső: egy számozatlan trikóra szigetelőszalaggal varázsoltak a kispadon egy „maszek” hármast. Kérem, nincs itt megoldhatatlan feladat!

Az egerszegiek nem sokkal később egy lecsorgó labdából megszerezték a második góljukat és elúszni látszott az újvárosi kupahajó. Szerencsére a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosai nem így érezték és Tamás révén a 70. percben szépítettek. Innentől kezdve totális roham indult a ZTE kapuja ellen, de a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, így – hiába érdemelte volna meg legalább a hosszabbítást érő döntetlent Feczkó Tamás gárdája – végül maradt a 2–1-es zalai siker, az újvárosiak számára pedig a búcsú a Magyar Kupától.

A lefújás után, a lassan kiürülő stadionban, mintegy végszóként egy öreg az egyik gyengébben teljesítő futballistáról fogalmazott meg summás véleményt, mondván „annyit ér ez a játékos, mint a nyugdíjam”.

HBN


Kondás Elemér is a lelátón

Nem csak a klub elnöke, Tiba István, és Balmazújváros polgármesterasszonya, Veres Margit fagyoskodott a lelátón meleg plédbe bugyolálva, de a DVSC korábbi vezetőedzője, Kondás Elemér is megtekintette a szerda délutáni meccset. A tréner nemrégiben nyilatkozta lapunknak, hogy folyamatosan figyeli a környékbeli meccseket, így volt ez a Balmazújváros–Zalaegerszeg találkozó estében is.


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–ZTE 1–2 (0–1)

Balmazújváros, 700 néző. Vezette: Nagy Róbert (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Balmazújváros: Szécsi – Bokros, Papp F., Tamás L., Balogh K. – Vajda (Vólent, 60.), Zsiga, Hadházi, Vachtler (Máté J., a szünentben), Bódis (Varga K., 79.) – Kovács Á. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Zalaegerszeg: Fadgyas – Króner, Deutsch, Forgács, Szalkai – Villám, Bailo (Ágoston, 90.), Kretz, Szakály A., Ekker (Végh, 90.) – Bobál (Gottfried, 73.). Vezetőedző: Csató Sándor

Gólszerző: Szakály A. (0–1) a 28., Bobál (0–2) az 52., Tamás L. (1–2) a 70. percben


Mesterszemmel

Feczkó Tamás: – Voltak gyengébb teljesítmények, de így is megérdemeltük volna legalább a hosszabbítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!