Sport

2016.11.29. 17:40

Tapasztalatszerzés céljából mentek, de végül éremszerzés lett belőle

Debrecen - Egy egyéni és egy csapat ezüsttel tértek haza a Debreceni Lövészsuli SE sportolói.

Debrecen - Egy egyéni és egy csapat ezüsttel tértek haza a Debreceni Lövészsuli SE sportolói.

A Magyar Sportlövők Szövetsége serdülő országos bajnokságán, Szekszárdon szerepeltek múlt pénteken a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület sportolói. Mivel a hétvégén szintén ott rendezték meg a Hungarian Opent, így a serdülők is kipróbálhatták a nemzetközi versenyzésre alkalmas pályát. – Mintha olimpián lettek volna, elektronikus céltábla berendezésre lőhettek, ami óriási élményt jelentett számukra – számolt be a viadal különlegességéről Debreceni Lövészsuli vezetője, Pető László.

Elégedett

Mint kiderült, a debreceni különítmény hat fiúból és két lányból állt, akik inkább csak azért mentek el a megmérettetésre, hogy rutint szerezzenek. – Egyik tanítványomhoz sem fűztem olyan reményt, hogy garantáltan ott lesz a dobogón, ugyanakkor éreztem, többükben ott van az éremszerzés lehetősége. Az egyéni küzdelmeket végül Lajtai Levente (légpisztoly, 20 lövéses) a második lett, ahogyan a Muszka Tamás, Ruszthi Kolos és Tóth Balázs alkotta csapatunk is. Abszolút elégedett vagyok a srácokkal, hiszen tapasztalatszerzés céljából mentünk, mégis érmekkel térhettünk haza – fogalmazott Pető, aki szerint néhány éven belül több serdülő korú tanítványa is junior válogatott lehet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!