Sport

2016.11.08. 18:19

Sérülések okozzák a lejtmenetet

Hosszúpályi - Darnai József szerint megsüvegelendő, hogy labdarúgói sehol sem a bunkerfocira törekednek.

Hosszúpályi - Darnai József szerint megsüvegelendő, hogy labdarúgói sehol sem a bunkerfocira törekednek.

Kisebb hullámvölgybe került a Hosszúpályi alakulata a Szertár Sportbolt megye I-ben. A gárda legutóbbi négy bajnokiját elvesztette (sorrendben a Hajdúszoboszló, a Nyíradony, a Sárrétudvari, valamint a Téglás múlta felül a hosszúpályiakat), így Darnai József tanítványai a hatodik pozícióról a kilencedik helyre csúsztak vissza.

Problémás ifjak

– A gyengébb szereplésünket a sérülésekre vezetném vissza – nyilatkozta lapunknak Darnai József, a Hosszúpályi vezetőedzője. – Az elmúlt hetekben két gólerős csatárunk is kidőlt a sorból. Bagi Tamásnak a karja tört el három ponton, míg Dorogi Györgyöt a szoboszlóiak ellen vívott bajnokin vesztettük el. Utóbbi játékosom olyan szerencsétlenül ütközött az ellenfél kapusával, hogy az orra és az állkapocscsontja is eltörött. Hosszú ideje edzősködöm már, de olyan csúnya esetet, mint amilyen Gyurié volt, még nem tapasztaltam karrierem során. Emellett gondot jelent, hogy néhány fiatalnál komoly mentalitásbeli problémát tapasztalok. Nem úgy készülnek az összecsapásokra, ahogy egy sportolótól elvárható lenne. Mivel szűkös a keretem, lehetőséget kell nekik is adnom, nincs lehetőségem a mellőzésükre. Remekül kezdtük a szezont, az első hat fordulóban megőriztük a veretlenségünket. A menetelésünknek köszönhetően az emberek megállítottak minket az utcán, és gratuláltak a sikerekhez. Jó érzés volt, hogy büszkén mehettünk végig az utcán, valamint a helyieknek sem szégyenkezve kellett megnézniük a táblázat állását a Naplóban. Nem túlzok, ha azt mondom, kisebb fociláz alakult ki a faluban. A csapatom legfőbb erősségének azt tartom, hogy mindenhol felvállalja a bátor támadófutballt, a srácok nem ássák be magukat a kapu elé. Akár otthon, akár házon kívül játszunk, sehol sem elégszünk meg az egy ponttal. Az idegenbeli produkciónkat nem érheti kritika, mivel mindössze egyszer hagytuk el vesztesen a játékteret. Idén még két mérkőzés vár ránk a pontvadászatban, ezek közül egyet feltétlenül szeretnénk győzelemmel zárni. A szezon előtt a biztos bennmaradást tűztük ki magunk elé, valamint a helyi fiatalokat akartuk beépíteni az együttesbe. Személy szerint tizenöt egységet szerettem volna szerezni az ősz folyamán. Ezt a mennyiséget már teljesítettük, de ettől függetlenül nem dőlünk hátra.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!