Sport

2016.11.22. 09:44

Profi karriert is eltud képzelni Orbán Olivér wakeboardos

Budapest - Profi karriert is el tud képzelni a 15 éves Orbán Olivér, aki ebben a hónapban megnyerte a Mexikóban rendezett korosztályos wakeboard-világbajnokságot.

Budapest - Profi karriert is el tud képzelni a 15 éves Orbán Olivér, aki ebben a hónapban megnyerte a Mexikóban rendezett korosztályos wakeboard-világbajnokságot.

Az U15-ös világbajnok az M4 Sport keddi Sportreggeli című adásában beszélt arról, hogy 2011-ben ismerkedett meg a sportággal, édesanyja hatására, aki ki akarta próbálni a Magyarországon egyre népszerűbb sportot.

Jelisztratov Szergej wakeboard-oktató hozzátette, hogy nagyhatalomnak számít Magyarország ebben a sportágban, mert a versenyzők nemzetközi sikereket érnek el, és az országban 14 kábelpálya van. Nincs régió, ahol ne lenne lehetőség a wakeboard űzésére, amely nyári sport lévén, elsősorban a fiatalok kedvence, hiszen iskolai szünetben egész nap a vízen lehetnek.

"1996-ban mutatkozott be hazánkban ez a sport a Dunaharasztiban rendezett Európa-bajnokságon, igaz, az még vízisí volt, és az új generáció változtatta valójában wakeboarddá" - mondta Jelisztratov Szergej.

A 15 éves világranglista-vezetőről Jelisztratov elmondta, hogy bár csak két hétig dolgoztak együtt edzésen, nagyon elhivatott, életmódszerűen űzi a sportágat. Az oktató a sportág nagyszerűségét ecsetelve kiemelte, hogy csúszás közben nem éreznek fáradtságot a versenyzők, ugyanakkor kiváló fizikumra tesznek szert. A sportágban vannak pénzdíjas versenyek is, ám Jelisztratov szerint ebből nem lehet megélni.

Ennek ellenére a korosztályos világ- és Európa-bajnok Orbán Olivér szerint elképzelhető a profi karrier.

"Legközelebb áprilisban wakeboardozom majd, télen marad a snowboard"- mondta.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!