Sport

2016.11.19. 13:30

Női Eb: Merci végig hajtotta az Eb-bronzérmest

Debrecen - Pénteken bunyózott Korcsmáros Mercédesz, a DVSC 64 kilóban indult bokszolója a szófiai Európa-bajnokságon.

Debrecen - Pénteken bunyózott Korcsmáros Mercédesz, a DVSC 64 kilóban indult bokszolója a szófiai Európa-bajnokságon.

Ellenfele a nagyon rutinos cseh Schmoranzova volt. Végül az esélyesebb szláv hölgy győzött pontozással, ám Mercédeszt is dicséret illeti, aki még viszonylag kezdőnek számít a felnőttek között, de egy nemzetközi erdményekkel is büszkélkedő versenyző ellen tudta kihozni magából ami benne van és komoly csatára kényszeríteni vetélytársát. Vasárnap Nagy Tímea magyar idő szerint délután 6 körül lép szorítóba az angol Gale ellen a 75 kilósok között.


A legjobb 8 közé

64 kg: Korcsmáros Mercédesz (HUN) - Martina Schmoranzova (CZE) 0-3

Korcsmáros Mercédesz (edzője Deél István): - A 3. menetet úgy éreztem, hogy abban jobb voltam. Amúgy végig mentem előre, próbáltam megfogadni az utasításokat, ami többnyire sikerült is szerintem. Balkezes volt ellenfelem, ami nekem még kicsit mindig szokatlan, de természetesen ez nem mentség.

A történethez hozzátartozik, hogy a cseh hölgy Eb-bronzérmes, a tapasztalatáról pedig elég annyit tudni, hogy korábban (jóval korábban) még a DVSC másik, szintén ezen az Európa-bajnokságon vitézkedő bokszolója, Nagy Tímea is meccselt vele - akkor még Timi is az alacsonyabb súlyokban versenyzett. Timi, aki akkor legyűrte a cseh ökölvívót, azt mondta, hogy már akkor is nehéz volt ellene, és Merci most remekül küzdött végig a mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!