Sport

2016.11.28. 13:02

Legalább öt gól maradt a Lokiban

Debrecen - Az ellenfél pontrúgásainál volt egy kis zavar – vélekedett a meccs után Szatmári Csaba, a fiatal védő.

Debrecen - Az ellenfél pontrúgásainál volt egy kis zavar – vélekedett a meccs után Szatmári Csaba, a fiatal védő.

- Úgy érzem, a nagyon jól kezdtük a találkozót, már az elején voltak százszázalékos helyzeteink, amely közül azonban egyet sem sikerült gólra váltanunk. De, mint azt a mérkőzésen láttuk, ez végig jellemző volt ránk – kezdte a DVSC Sopronban, a Szombathelyi Haladás elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzés lefújása után az értékelést Szatmári Csaba, a Loki fiatal belső védője, akinek ez volt a hatodik élvonalbeli bajnoki meccse.

- A végén ráadásként volt három ajtó-ablak ziccerünk. Úgy vélem, a meccset végig irányításunk alatt tartottuk, a mi akaratunk érvényesült. Az ellenfél pontrúgásainál támadt egy kis zavar, és végeredményben ebből szerezte meg a győztes gólját a Hali. Nekem, mint belső hátvédnek a találkozó lefújásához közeledve akadtak gondok a védekezésemben. A hazai csapat gólja után nagyon akartuk az egyenlítést, illetve a további gólokat, ezért jobban kitámadtunk, és akkor kinyíltunk hátul. Tény, az összecsapás azon szakaszában egyszer-kétszer megkontráztak bennünket, ebből volt egy kis kavarodás. Ám úgy gondolom, azt nagyon jól megoldottuk és akkor is irányítottuk a játékot. A jövőbe kell tekinteni, ezen a vereségen minél hamarabb túl kell lépni és a helyzeteket kihasználni. Ha ezt meg tudjuk csinálni, nem lesz semmi baj.

Akár csak a Sporting

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón természetesen nem hagyhattuk szó nélkül azt a tényt, hogy továbbra sem megy a gólszerzés a Lokinak. Látható, jó erőállapotban vannak a játékosok, technikailag képzettek, csapatként küzdenek, taktikailag felkészültek, olykor igen látványos megoldásaikkal tapsra is késztetik a közönséget. Mi több, az ellenfelek edzői is rendre dicsérik a DVSC-t. Mindeközben temérdek helyzetet dolgoznak ki a játékosok, ám az utolsó momentumot elrontják, a befejezés nem megy. A Szombathely elleni mérkőzés menetét tökéletesen példázta a csereként beállt dr. Horváth Zsolt 76. percben történt akciója. A gyors támadó lerázta a védőket, majd a kifutó kapus mellet 13 méterről laposan lőtt a rövid sarokra. A labda a kapufa belső oldalát találta el és már-már a fizika törvényeit meghazudtoló módon nem csorgott át a gólvonalon, hanem a fehér csík előtt centiméterekkel gurult el keresztbe.

- A héten lejátszott BL-csoportkör Sporting Lisszabon-Real Madrid mérkőzésén végig a portugál csapat támadott, sokkal jobb volt ellenfelénél. Ennek ellenére a vendégek győztek 2-1-re – válaszolta Leonel Pontes vezetőedző kérdésünkre, miszerint mi lehet az oka a gólínségnek a domináló játék ellenére.

HBN-KZS


Debrecen - A DVSC ismét elrontotta a ziccereit, ezért nem szerzett pontot a Haladás ellen idegenben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!